Sista veckan för året! Det är inte klokt vad ett år går fort! Kalmar kör för ovanlighetens skull på en måndagkväll och det är ganska bra lopp man har fått ihop. Man tillägnar en del av kvällen med att tacka av en av banans krigare som gör sin sista start i DD-2. Spiken kommer dock från Halmstad och har ett kanonläge!

 

DD-1, Papa Qui:s lopp, 1640a:

1 Drogba Bob hade innerspår i starten senast och hittade aldrig ut. Satt fast med allt sparat och såg ut som en bomb som kunde smälla när som helst. Formen pekar uppåt och här har han ett kanonläge. Han är rätt så snabb från start och jag tror att han håller upp ledningen här och i så fall är mycket vunnet. Motståndet är inte mycket att bli rädd för och jag är helt inne på att han leder detta runt om. Det är bara att köra rakt fram, Johan!

Rank: 1-5-6-9-8-4-7-3-2

 

DD-2, Tack, Zapdos Håjt!, 2140:

12 Zapdos Håjt gör här sin sista start i karriären och han är en av Kalmars största profiler genom tiderna. Som tolvåring har han faktiskt varit ganska hygglig och visat en fortsatt glädje i sitt tävlande. Men nu är det alltså slut. Han var visserligen tvåa senast bakom Nothing But Class och såg fin ut, men 40 meters tillägg här blir för svårt för honom. En platschans som bäst. Tipsettan går till 7 Zlatan CK som är i bra form. Han hoppade strax efter start senast och hängde med bra i kön efteråt. Hade faktiskt lite krafter kvar i mål och såg riktigt fin ut. Får nu Johnny Takter i sulkyn och har ett intressant läge då han är ganska startsnabb. Kan han hitta till ledningen kan han faktiskt hålla hela vägen. 10 Jackie Bowler är även hon i toppform och hon gick bra på V75 senast mot betydligt tuffare motstånd. Håller hon sig lugn hela vägen kan hon blåsa ner det här gänget utan problem till slut. Sista strecket kommer lite från hjärtat. 8 Åtting Hornline är en häst jag verkligen gillar och nu gör han debut i ny regi. Han har inte startat på länge, men han har en styrka som inte är av denna värld och han kan krossa alla med sitt tunga slutvarv.

Rank: 7-10-8-4-3-12-1-9-6-11-5-2

 

DD-systemet:

DD-1: 1 Drogba Bob

DD-2: 7 Zlatan CK, 10 Jackie Bowler, 8 Åtting Hornline

3 rader x valfri insats

 

Spelstopp kl 20.53

 

Lycka till!