Äntligen är det dubbeldags på hemmaplan och det ska vi försöka dra nytta av. Det har varit stolpe ut ett tag nu, men snart vänder det och då gäller det att vara med.

Kalmars bana kommer att vara i mycket fint skick ikväll enligt banmästaren. Det har regnat mycket i veckan och banan är fast och fin. Uppehållsväder förväntas och det kommer att gå att köra med valfri balans.

DD-1

Inledningen står i våra ögon mellan två tuffa hästar som går ner något i klass till denna uppgift.

Tomas Malmqvists stall har gått bra över sommaren och som det verkar håller formen i sig. Här selar man ut fine Sigurd Speed som har bättre form än raden utvisar. Sist glömde orutinerade Johanna Pripp att hon satt bakom den bästa hästen och körde för defensivt i början. Det resulterade i att hästen blev avslagen efter en resa i dödens, dock efter att ha knäckt ledaren enkelt in på upploppet. Gången innan, i V75, försvann segerchanserna efter att hästen galopperat i en omstart. Han tog enkelt spets i den första och där lades alla krafterna… Värst emot är Brave Run som även hon gjort det bra på slutet. Hon är en riktig tuffing som även kan öppna, hon är dock ojämnt startsnabb. Sist vann hon plättlätt på en finfin tid och ska räknas tidigt här.

DD-2

Här väljer vi köra två hästar från stall Persson. Både Nino Coger och Ottey Coger håller Fredde högt och båda har visat att de duger i bättre omgivningar än vad fallet är ikväll.

Båda hästarna har vilat i en månad, men det har inte varit några problem med dem och båda känns mycket taggade i träning. Vi rankar Nino som etta och för er som vill gå kort på Dubbeln så är detta den sunda spiken!

Spelförslag: 2 x 2 rader x 50 sek = 200 sek

DD-1: 4,5

DD-2: 13,14