Igår satt tipsen till hyggliga 16 gånger pengarna och det blev en bra avslutning på mars månad i alla fall. Vi går in i april med goda förhoppningar om att formen nu äntligen har infunnit sig. Kalmar står som värd ikväll och loppen håller hygglig klass. Spiken är en kär gammal bekanting som såg ruskigt laddad ut senast och får revansch nu!

 

DD-1, 1640a:

För knappt ett år sedan stod jag och en kompis på Åbys stallbacke och pratade med en bekymrad Jocke Lövgren. 5 Gordonston hade bräckt ner i början av upploppet och stod där, skadad och ledsen. Det syntes verkligen på hästen att han var ledsen! Prognosen var dyster, lång frånvaro väntade och det var inte helt säkert att han skulle dyka upp på banorna igen. Nu är han dock tillbaka, vilket är glädjande! I comebacken senast fick han en fin resa i andra ytter och såg tokladdad ut. Han gick till attack i utgången av sista kurvan och avslutade vasst, men hann inte fram ändå. Ska man anmärka på något så bröt han ner en aning över upploppet och var inte riktigt körbar, hade han sprungit rakt hade han kanske vunnit istället. Han visade dock att han är tillbaka och här har han en fin uppgift. Han är startsnabb och jag ser inget annat än att han sitter i ledningen tämligen omgående. Väl där ska det vara en bra chans och jag spikar.

Rank: 5-9-6-2-3-7-4-1-8

 

DD-2, 2140a:

9 Miss Prelong galopperade bort sig direkt i starten senast, så den starten är bara att glömma. Hon är lite stabilare i autostart och har ett intressant läge här. Kan få en drömresa och hon har en sylvass speed att tillgå. Kan mycket väl bara flyga förbi alla över upploppet till en säker seger. Jag dubblar ändå med 10 Try Osted Antik som inte är så tokig. Formen pekar uppåt och även här kan det bli en fin resa. Avslutar starkt och kan vara med i segerdiskussionen. Detta låset känns mycket tryggt!

Rank: 9-10-3-1-5-7-6-4-8-11-1

 

DD-systemet:

DD-1: 5 Gordonston

DD-2: 9 Miss Prelong, 10 Try Osted Antik

2 rader x valfri insats

 

Spelstopp kl 20.53

 

Som vanligt när det är ny månad är det också dags för lite redovisning av den förra månaden. Jag gav tips totalt 23 gånger under mars och pinsamt nog satt endast tre av förslagen. Det gör en procentsats på 13% vilket är långt ifrån godkänt. Ett rätt mäktade jag med nio gånger av 23, vilket i procent gör 39,1%. Pinsamma noll rätt inträffade 11 gånger, vilket gör 47,8%. Antalet spikar som levererade och vann uppgick till fem av 22 st, vilket gör 22,7%. Jag ska dock försvara mig med att jag spelar ju på lite högre odds oftast och tar därmed bort många favoriter. Hade jag lirat på dem hade siffrorna varit lite bättre. Till sist, hade man spelat alla förslagen med 10:- i insats per rad, hade man gått minus med 423:-.

Inga roliga siffror, men som sagt, jag letar ju lite högre odds än 5-10 gånger….

Ha det gott så länge, så hörs vi imorgon!

 

Lycka till!