Det är V75 på Kalmartravet under lördagen och riktigt fina lopp att se fram emot. DD-loppen innehåller en megafavorit som jag väljer att gå emot, samt ett öppet och lurigt lopp som avslutning. Vågar ni hänga på?

 

DD-1, Silverdivisionen, 2140a:

1 Buzz Mearas är dagens största favorit och hade han varit i form hade det inte varit något snack om det. Men, han har inte startat på fyra månader, han har innerspår och körs av en tokladdad Adrian Kolgjini. Lägg därtill att även hästen lär vara tokladdad, något som Ludde faktiskt varnade för under fredagen. Jag tror det är stor risk för en hejdundrande startgalopp! Dessa minusfaktorer gör det givet för mig att gå emot och jag hittar istället dagens bästa spik i 9 Radysin America. Hon gjorde ett kanonlopp på Vincennes senast och visade toppform. Hon får en bra resa här och då hon har en ruskigt vass avslutning tror jag inte att någon kan stå emot henne över upploppet. Jag spikar utan att tveka!

Rank: 9-1-12-6-3-5-11-10-8-4-7-2

 

DD-2, Klass 1, 2140a:

Ett öppet lopp som jag hoppas klara på fyra hästar. 9 Cash Lane var riktigt fin senast och är i bra form. Kommer få en fin resa här och kan avsluta vasst. Bra chans, men ingen spik. 6 Hank Von Håleryd har tänt till rejält och varit kanonbra i de två senaste starterna. En krigare som sällan ger sig och han är värd ett streck även idag. 3 Alleyeson gick en rejäl repa sista 500 senast och avgjorde på ett bra sätt. Kan öppna bra och från ledningen är han ett hett segerbud. 11 Montana Crown är loppets rysare. Han har hoppat bort sig på slutet men formen är fortsatt bra. Får Erik Adielsson i sulkyn idag vilket gör honom ca 50 meter bättre. Kan avsluta sylvasst och är inte golvad.

Rank: 9-6-3-11-8-10-5-1-4-2-7-12

 

DD-systemet:

DD-1: 9 Radysin America

DD-2: 9 Cash Lane, 6 Hank Von Håleryd, 3 Alleyeson, 11 Montana Crown

4 rader x valfri insats

 

Spelstopp kl 18.20

 

Vill ni ha V75-tips av mig och Mario kan ni lyssna på våran podd här: http://www.podcastgarden.com/episode/v75-kalmar-123_73110

 

Lycka till!