Dubbeln ikväll går på Kalmar och vi får se två intressanta lopp, jag har hittat en chansspik i inledningen som jag tror rundar hela gänget och vinner. I avslutningen garderar jag då favoriten inte startat på väldigt länge och det finns många roliga och bra emot. Häng med!

DD-1 (3140m volt)

DD-inledningen bjuder på ett stayerlopp där vinnarne får 100.000kr. Hästarna är utspridda på tre volter och jag tror 12 Jupiter Rodney som står 40 meter bakom startande har en bra chans. Senast löste han en likande uppgift. Han sladdade lite från start och tappade men när han väl travade in sig då gick det riktigt bra och han kunde vinna. Han trivs över distansen och med kusken Frank Nilsson. Jag brukar inte singelstrecka lärlingar/amatörer men Frank har riktigt bra statistik med hästen. Jag tror han rundar hela gänget och till 7% är det ett riktigt fynd!

DD-2 (2140m auto)

Ett riktigt fint stolopp avslutar kvällens dubbel och jag ger mitt tips till fartfyllda 10 Heaven’s Door. Hon utvecklas hela tiden och gör en mini comeback ikväll då hon vilats efter vinsten i Stosprinten.  Hon vann Stosprinten efter en resa utvändigt ledaren och visade att hon är en märr som vi kommer få se mer i framtiden. Ikväll har hon fått ett tråkigt utgångsläge men skulle hon få smyga med då kan hon avsluta riktigt vasst. Litet minus kan formen vara då hon inte startat på två månader som sagt. 2 Neona Princess gör intressant årsdebut här och det ska bli kul att se henne igen. Hon vann ju nästan allt man kunde som fyråring men han haft bekymmer i år. Jag tror hon behöver några lopp i kroppen men skulle hon vara i fin författning som alla Peters hästar är då har hon kapacitet att vinna direkt. 3 Amazon Am svarade för en stark comeback senast när hon fick ta över ledningen och joggade in lätt i mål. Bör vara ännu vassare ikväll och med ett intressant läge ska hon räknas tidigt. Plockar också med några skrällar som har bra form och är väldigt lite streckade, 6 Bethel Hanover brände som favorit på V75 senast men har kapaciteten att vinna här. Hon galopperade bort en segern näst senast. 9 Donna Di Quattro gör sällan ett dåligt lopp, får hon smyga med kan hon blåsa till dem. Sista strecket går till 7 Radysin America som vann på ett mäktigt sätt senast, hon mötte då riktigt bra sto och svepte dem i sista kurvan och vann enkelt. Gör hon om den insatsen så blir hon svår att stå emot.

DD-förslag: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 12 Jupiter Rodney

DD-2: 2,3,6,7,9,10

Lycka till! /MLipovac