Bravo Navarone gjorde ingen besviken och ledde varje meter av loppet. Höll undan på stumma ben men var bra. Vad hästarna i Gulddivisionen höll på med vet jag inte, de var bara usla. Därmed lämnar vi gårdagen och kollar in dagens begivenheter istället. Det är ännu en V75-omgång idag, den tredje denna veckan, och nu är det Jarlsberg i Norge som arrangerar. Det är sista dagen i ett maffigt fyradagarsmeeting och man har fått ihop en ganska bra dag idag också. DD-spiken kommer från Sverige och det borde vara hans tur att vinna nu.

 

ATG gör sitt bästa för att urholka varumärket V75. Tre omgångar den här veckan och det är lite väl mycket. Likväl ligger omsättningen på klart acceptabla nivåer och det är bara att konstatera att Sverige är ett speltokigt land. Jarlsberg kör alltså hela fyra dagar och att man överhuvudtaget har fått ihop fulla startfält i loppen är beundransvärt. DD-loppen håller hög klass, men visst ser det favoritbetonat ut.

 

DD-1, Ulf Thoresen grand international, 2100a:

Ett riktigt topplopp med tre hästar som höjer sig lite mer än övriga. Jag tar ställning och spikar 6 Sauveur som verkligen står på tur för en seger. Han har radat upp fyra raka andraplatser och gjort kanonlopp varje gång. Tyvärr för hans del har det varit någon som varit lite bättre varje gång. Han är i kanonform och gör i princip aldrig något dåligt lopp. Han är ingen raket från start men bör ändå kunna hamna bra till. Jag tror Åke styr ut i tredjespår med 700 kvar och krossar det här gänget efter behag.

Rank: 6-5-7-2-4-10-3-1-9-8

 

DD-2, 2100a:

Favoriten 3 Twister Bi har galopperat bort sig på slutet och jag är inne på att det är något mentalt som spökar. Jag plockar bort honom på DD och streckar istället fyra andra som jag tror mer på. Tipsettan går till superspeediga 5 Safra LB. Hon satt fast med allt sparat i comebacken senast och såg lysande ut. Här sitter hon inte fast och hon kan blåsa ner alla den sista biten med sin vassa spurt. 11 Target Kronos var med i en stenhård öppning senast men fick krypa ner i rygg på ledaren. När denne sedan stannade med 600 kvar drogs Target Kronos bakåt i fältet och tappade ca 20 meter. Kom tillbaka bra och gjorde ett jättelopp. Nu får han gå bakifrån och det tror jag bara gynnar honom. Han avslutar vasst och han ska ses med en bra chans här. 1 Republique var på vippen att vinna stayerloppet på Bjerke senast men fick ge sig kort före mål. Har varit struken efter det och är lite svårbedömd, men han är snabb ut och kan han behålla ledningen här är mycket vunnet. Inte alls tokig och är han i form kan han leda runt om. 9 Ridolini Park var med i Harpers senast och stannade helt med 800 kvar. Var knappast frisk den dagen. Han har ett intressant läge här och han kan få en riktigt fin resa. han är vass på speed och är han i form är han med på målfotot.

Rank: 5-11-1-9-3-2-10-4-12-8-7-6

 

DD-systemet:

DD-1: 6 Sauveur

DD-2: 5 Safra LB, 11 Target Kronos, 1 Republique, 9 Ridolini Park

4 rader x valfri insats

Spelstopp DD kl 17.16

 

Jag och Mario gör dessutom ett gemensamt V75-system idag och ni kan köpa in er i det på Pressbyrån Svava Uppsala via V75 Tillsammans på följande länk: http://tillsammans.atg.se/inbjudan/H7D8-5FXX-21456

 

Lycka till med liren!