Royal Prince såg ut som en vinnare med 400 kvar igår, men krafterna tog slut 200 meter senare och han galopperade som slagen. Ikväll är det tävlingar på både Jägersro och Solvalla när det återigen är dags för V86. DD-loppen håller riktigt bra klass, bl.a får vi se Europadebuten för Stefan Melanders nya snackhäst Uncle Lasse.

 

DD-1, 2140a:

6 Officer CD fick rejäl press i ledningen senast och kunde inte stå emot smygkörde Tango Vang sista 25 meterna. Gjorde ändå ett topplopp och visade toppform. Här lär han flyga till spets igen och blir han inte överfallen igen ska han ha en bra chans att vinna. Den som kan häxa för favoriten är naturligtvis allas vår Ludde Kolgjini. Han kör här 1 Owen Face som var den som lade press på Officer CD senast och Owen Face gick bra i 1500 meter. Sen var det roliga slut för hans del och Adrian slutade att köra på honom. Owen Face kan öppna snabbt och risken finns att Ludde tänker hålla upp ledningen. Väljer Ludde att göra som jag tror, dvs välja rygg ledaren, så kan Owen Face kanske ta sig förbi till slut med fritt i tid. Bakom dessa två gör 3 King Sir Kir årsdebut. Han visade ju hög klass förra året med ett antal fina insatser på V75. Claes meddelade dock igår att han inte ska ge sig in i någon spetsstrid och köra ett försiktigt lopp med hästen. Därför känns han inte som något hett segerbud ikväll.

Rank: 6-1-5-3-7-2-11-10-9-12

 

DD-2, 2140a:

Så gör han då Europadebut, Melanders nye jänkare med det svenskklingande namnet Uncle Lasse. Han var trea i Hambletonian förra året och tillhörde toppskiktet av USA:s treåringar. Han har varit hos Melander sedan november förra året och det ska bli intressant att se om han lyckas även på våra breddgrader. Här fick han ett bra läge med spår tre och han kommer få en fin resa. Han kan avsluta riktigt vasst, vilket han visade flera gånger förra året. Men det kan fattas lite tempo och lopp i kroppen, och därför väljer jag att dubbla med 6 In Vain Sund, som har årsdebuten avklarad. Han fick en fin resa i rygg på ledaren då och när luckan kom med 150 meter kvar sköt han till vasst. Har gått framåt rejält med det loppet i sig och håller han sig i trav hela vägen kan han utmana om segern.

Rank: 3-6-5-2-10-8-9-7-4-1

 

DD-systemet:

DD-1: 6 Officer CD, 1 Owen Face

DD-2: 3 Uncle Lasse, 6 In Vain Sund

4 rader x valfri insats

 

Spelstopp kl 21.40

 

Lycka till!