Siri Lock tvingades gå i dödens och svimmade totalt sista 200 och var riktigt usel. Och i första dubbeln var det ju Untersteiner show, fast med fel häst för min del. Nej, idéerna går inte som jag vill och man kan tycka vad man vill om mina tips. De ser rätt konstiga ut i efterhand och jag har verkligen hamnat fel på det under hela månaden. Men nu är det dags att ändra på det, i sista stund. Jägersro och Solvalla delar på tävlingarna ikväll och jag går emot en av favoriterna…

 

DD-1, 2140a:

5 Orakel Face blir storfavorit här och visst är hästen bra, men han visade också senast att han viker ner sig så fort han får press på sig. Såna favoriter gillar jag, de är oftast chanslösa. Jag går istället rakt ut på 6 Young Farmer som är i toppform. Näst senast försökte Uhrberg verkligen se till att hålla favoriten West Wing instängd på innern, men när Uhrberg var tvungen att kliva fram, ja då satt klev West Wing ut och satte sig kloss i ryggen på Young Farmer istället. Young Farmer knäckte ledaren men fick ge sig mot West Wing som då liftat med i rygg. Senast var det dock pang till spets för Young Farmer och sen var han överlägsen. Uhrberg kör nog en bit från start och kan hamna hyfsat på det, men det är med speeden han ska ta dem ikväll. Blås till dem sista 100, Thomas!

Rank: 6-5-8-1-11-3-2-7-4-9-10

 

DD-2, 2140a:

4 Ready Ribb gjorde comeback efter två månaders uppehåll senast och visade inga som helst tecken på ringrost. Han kom fram till ledning ganska enkelt och kunde sen dirigera som han ville. Gick undan på ett bra sätt och såg väldigt fin ut. Han är mest stark fortfarande och han kommer med största sannolikhet köras framåt ganska tidigt i loppet. Tar ner dem från dödens om det skulle behövas och är ett stabilt singelstreck.

Rank: 4-1-2-8-5-11-7-9-12-3-10

 

DD-systemet:

DD-1: 6 Young Farmer

DD-2: 4 Ready Ribb

1 rad x valfri insats

 

Spelstopp kl 21.40

 

Lycka till!