A Sleepwalker gick som väntat i ledningen, men fick lite tryck på sig under slutvarvet och kastade ankar med 250 kvar. Onsdagen delas mellan Jägersro och Solvalla, och det är bra klass på loppen. DD-spiken ser ut att få en lugn och fin resa i ledningen och han bör vinna ganska så enkelt.

 

DD-1, Stolopp, 2140a:

Flemming Jensens 9 Nancy America blir klar favorit och det tycker jag känns helt fel. Visst, hon är en jättebra häst, men hon har inte startat på ett bra tag och jag tror hon behöver minst ett lopp i kroppen innan hon är redo för seger. Jag plockar bort henne från kupongen ikväll och går på fyra andra hästar istället. Tipsettan går till 11 Fuxa Håleryd som fick en minst sagt snäll resa senast. Satt fast i andra ytter fram till 200 kvar då hon fick fritt. Avslutade bra och såg fin ut. Lär gå framåt med det loppet i sig och blir farlig till slut här. 4 Unique Sisa har två raka segrar och båda har tagits på samma sätt – med en rasande spurt. Hon är verkligen speedig den här damen och har hon slagläge med 300 kvar kan de andra hälsa hem. Kan mycket väl blåsa ner alla till slut. 7 L.Dees Maggiesbest satt lite för långt bak senast men avslutade som vanligt mycket bra över upploppet. Lär behöva lite flyt på vägen här, men har hon inte för långt fram kan hon flyga förbi till seger. 8 Itsibitsy lever mest på sin styrka och hon tål att göra en del själv i loppen. Jobbigt läge här, men löper hon upp till vad hon kan är hon med i segerstriden.

Rank: 11-4-7-8-9-3-1-6-12-10-5-2

 

DD-2, Femåringslopp, 2140a:

1 Michelangelo Ås har gjort fyra starter i Berghs regi och varit mycket bra i samtliga. Nu genrepar han och flera andra i loppet för V75-finalerna om två veckor och det gör att jag tror han får bestämma i lugn och ro i ledningen. För ledningen, den tar han. Jag tror som sagt det är spets och slut som gäller för favoriten och jag spikar.

Rank: 1-4-7-6-9-5-3-2-8-10-11

 

DD-systemet:

DD-1: 11 Fuxa Håleryd, 4 Unique Sisa, 7 L.Dees Maggiesbest, 8 Itsibitsy

DD-2: 1 Michelangelo Ås

4 rader x valfri insats

 

Spelstopp kl 21.40

 

Lycka till!