Kalashnikov slog på en omotiverad galopp i kön efter 550 meter igår och så var den spiken borta. Nej, det går troll i det hela men det är bara att härda ut. Tids nog släpper det! Onsdagens bravader delas av Jägersro och Solvalla. Spiken hittas på spetsbanan Jägersro, medan Solvalla-loppet ser lite öppnare ut.

 

DD-1, 2140:

1 Abaz America var kanonfin näst senast då han ångade på i ledningen och var totalt överlägsen till slut. Senast gick han i tredje ytter, gick till en halvhjärtad attack med dryga 500 kvar, men kunde ingenting och gick bakåt istället. Helt klart tar han i mer då han går i ledning och känner att han kan mopsa upp sig där. Här har han spetsläge och Adrian Kolgjini är, som vanligt, optimistisk både till att ta ledningen och vinna loppet. Jag tar Adrian på orden och spikar!

Rank: 1-7-5-12-10-9-8-3-2-11-6-4

 

DD-2, 2140a:

5 Augustus F fick en tuff inledning senast och fick backa sig sist i fältet. Avslutade hyggligt efter det och formen är som den ska. Han är startsnabb och kommer han till ledningen har han en bra chans att leda runt om. 4 Dixie Exclusive är på väg mot toppformen och gjorde ett bra lopp senast, även om han blev lite bortkörd. Hade Paula lugnat ner sig lite hade han nog hållit undan. Kan få en fin resa här och är med i segerstriden. 6 OPQC hade ett omöjligt uppdrag senast men avslutade vasst och såg fin ut. Formen finns där och skulle allting stämma för honom nu kan han ta ner alla till slut. 11 Spicy A kom aldrig riktigt in i loppet senast men gick godkänt ändå. Han har en stark avslutning men kan tveka lite den allra sista biten. Men skulle allt klaffa är han med i striden igen och det är inte otroligt att han kan vinna.

Rank: 5-4-6-11-10-9-3-12-2-1-7-8

 

DD-systemet:

DD-1: 1 Abaz America

DD-2: 5 Augustus F, 4 Dixie Exclusive, 6 OPQC, 11 Spicy A

4 rader x valfri insats

 

Spelstopp kl 21.40

 

Lycka till!