Limoncelli fick en fin resa med ryggar hela vägen fram till upploppet men kunde inte ta sig förbi Counterfeightr till slut. Peter G Norman försökte köra på speed med en stark häst, hade varit kul att se ett annat upplägg där. Men det är glömt nu när vi istället kollar in Jägersros tävlingar under tisdagskvällen. Klassen på loppen är bra och jag tänker jobba in en skrällspik i DD-1…

 

DD-1, Bege-loppet, 1640a:

10 Jairo ser ut att bli klar favorit här och det tackar jag för. Visst, han är en jättebra häst i bra form, men distansen är helt fel för hans del och jag tror han får svårt att vinna ikväll. Även för 9 No Gelt Face är det fel distans och trots att formen är bra blir det nog svårt att hinna fram. 3 Star Keeper är en annan mycket bra häst, men han har inte startat sen Derbykvalen och lär behöva minst ett lopp i kroppen innan han är segeraktuell. Jag väljer istället att chansspika 8 Lord Jaycee som är i absolut toppform. Han var riktigt bra näst senast då han gick undan till en säker seger från dödens. Senast gick han i ledningen och fick inte sitta ifred där. Mötte då bättre motstånd och han stumnade lite den sista biten, men gjorde ändå ett bra lopp. Här har han ett jobbigt utgångsläge, men han är väldigt startsnabb och jag tror att Rene kommer ladda vad som går från start. Kommer han till spets tror jag loppet är över, blir det dödens kan det gå ändå. Som sagt, det är en chansspik, men jag tror han vinner detta och jag måste ju tro på det jag gör.

Rank: 8-6-1-10-9-3-7-5-2-12-11-4

 

DD-2, Luftfördelarnas lopp, 2140a:

9 Kan Ha gjorde en riktigt bra comeback senast då han trots dödens sista varvet enkelt plockade ner ledande Napoleon CD. Han såg riktigt fin ut och han är en lördagshäst i vanliga fall. Här kan han få en fin resa och jag tror han har en bra chans att blåsa ner de andra till slut. Ska räknas mycket tidigt. 8 Blue Motion kördes till ledning efter 500 meter senast och gick sen undan till en enkel och behaglig seger. Kanske är som bäst över kort distans och i ledning, men går bra bakifrån också. Håller han sig i trav hela vägen är han med i segerstriden. 2 Rajah Press höll undan på lite stumma ben från ledningen senast och imponerade inte. Han är väldigt startsnabb och han är den trolige ledaren av loppet. Kan ramla undan igen. 4 Ronaldo CN gick sista varvet i dödens senast och pressade rejält på ledaren. Fick dock ge sig med 150 meter kvar men höll bra ändå. Lite lättare emot nu och kan vara en skräll att se upp med.

Rank: 9-8-2-4-10-6-7-5-1-11-3

 

DD-systemet:

DD-1: 8 Lord Jaycee

DD-2: 9 Kan Ha, 8 Blue Motion, 2 Rajah Press, 4 Ronaldo CN

4 rader x valfri insats

 

Spelstopp kl 20.53

 

Lycka till!