Det är mycket nu… Travet har sin plats i mitt hjärta, men där finns också två fotbollar just nu. Den ena fotbollen avser Copa America, den andra EM som börjar på fredag. Men travet gör vad det kan för att pocka på uppmärksamheten. Tisdagens kvällstävlingar avgörs på Jägersro och jag har hittat en väldigt intressant DD-spik. Han kommer inte bli favorit och DD-oddset kommer att bli riktigt bra. Vågar du haka på?

 

DD-1, 1640:

Kort distans och voltstart tror jag kommer skapa stora problem för favoriten 4 Buick Brodde. Han är visserligen i toppform, men spåret är ingen höjdare och det kan bli galopp. 7 Igor Ribb har hög kapacitet, men strular alltför mycket och galopperar gärna bort sig. Därför går jag rakt ut på min stora idé den här kvällen, och det är 12 Scissors. Han vann enkelt från spets senast och gjorde ett bra lopp då. Har bytt tränare sen dess och numera är det danske Morten Juul som tränar. Steen Juul hoppar upp i regidebuten och trots läget tror jag att Scissors har en jättechans att ta hem detta. Han kan avsluta riktigt vasst och är det inte för långt fram med 500 kvar – ja, då vinner han. Chansspik!

Rank: 12-7-3-4-6-1-9-8-10-11-2-5

 

DD-2, 2140a:

9 Zigge Silvio är en riktigt bra häst som nu har några lopp i kroppen. Formkurvan pekar uppåt och han kan avsluta vasst. Jag blir inte förvånad om han skär mållinjen som etta här. 8 Mr Hot Shot blandar och ger i loppen men var bra senast och verkar ha formen på topp. Risigt läge förstås, men han är snabb ut och kan hitta en bra position direkt. Med i striden om han vaknat på rätt sida. 2 Countdown sätter inte nosen först så ofta, men han är i bra form och finns bara viljan dör kommer det snart en seger. Läget är bra och når han ledningen kan det vara dags ikväll.

Rank: 9-8-2-7-11-10-4-1-3-6-5

 

DD-systemet:

DD-1: 12 Scissors

DD-2: 9 Zigge Silvio, 8 Mr Hot Shot, 2 Countdown

3 rader x valfri insats

 

Spelstopp kl 20.53

 

Lycka till!