Extra V75 med Derbystoet och Svenskt Travderby. Vi får se Svenskt Travderby på dubbeln och det tackar vi för eller inte kanske för det är väldigt öppet och svårt. Jag kommer gardera där och singelstrecka i sista avdelningen. Häng med!

DD-1 (2640m auto)

Svenskt Travderby inleder dubbeln och det är svårt att hitta vinnaren. Mitt tips går till 5 Conlight Ås som jag tror kommer sitta i ledningen och då kan han bli svår att slå. Han var fin i försöket och vann på ett bra sätt, barfota balansen har gett honom en extra kick och idag testar man även första urryckare. 9 Flex Lane är en häst som alltid gör det bra, speciellt när jag själv lirar på honom. Jag spikade honom i försöket och han gjorde sitt jobb, idag har han en bra rygg i 2 Carabinieri och kan han följa honom då tror jag han blåser till dem. Favoriten 2 Carabinieri hoppar jag över då jag inte har någon känsla på honom. Men jag tror på en annan Untersteiner häst och det 12 Orion Tilly som har toppform, han spurtade riktigt bra i försöket men handikappas av ett tråkigt spår idag. Johan har vunnit från dem spåren förut och man ska inte nonchalera 12 Orion Tilly. 11 Emmett Brown är en av mina favoriter till att vinna derbyt, han har fått ett dåligt spår men med Björn Goop upp första gången och urryckare så kan han ”skrälla”. Sista strecket ger jag 4 From Dust To Dawn som imponerade på mig i försöket, han plockade ner 7 Al Dente från dödens. Han är van att möta dem tuffaste i årskullen och ska streckas ganska tidigt.

DD-2 (2140m auto)

I avslutningen singelstreckar jag favoriten 4 Allaballakaitoz som var ruggig senast från ledningen, han tog ledningen lätt och höll farten hela vägen, han slutade på en 10 tid. Han har fått nya krafter hos Untersteiner och skulle han göra om en liknande insats igen då tror jag inte någon kan slå honom. För er som garderar så är 2 Candor Hall, 7 Hillustrious och 9 Falcon Håleryd dem som jag tror kan ge favoriten en match.

DD-förslag: 5 kombinationer x valfri insats

DD-1: 4,5,9,11,12

DD-2: 4 Allaballakaitoz

Lycka till! /MLipovac