Vilken känsla att tippa DD när lopp som Hugo Åbergs Memorial och Malmö Stads Pris ligger framför ögonen. Det är minsann inga dussinhästar som gör upp här och när det är så många duktiga hästar gör det spelet så mycket svårare och så mycket mer utmanande!

Vädret är kanon och termometern visar straxt under 30 grader. Det blåser en aning, men räkna med enormt fina segertider ändå!

DD-1

Vi börjar med det bästa – Hugo Åbergs! Ingen av deltagarna är chanslösa och det har krävts många långa tankar för att reda ut ordningen i mål. Jag hamnar till slut på tre hästar där en sticker ut erjält!

Un Mec D´Herpire är den som jag tror vinner! Hästen är en oerhörd travare som tränare Souloy håller som sin talangfullaste häst någonsin – och den herren har ju haft ett par hästar att jämföra med! Hästen hade för tre starter sedan vunnit Oslo Grand Prix om han inte hoppat i dödens i sista sväng och kan dessutom öppna snabbt – klar etta! Orecchietti är även han given från fint läge. Hästen kördes passivt sist och det är inget att säga om att han inte tog några pengar. Nu blir det barfota runt om och det har han bara tävlat på en gång innan och tog så sitt rekord! Mitt skrälldrag är Occhione Jet som jag fått mycket fin info om! Hästen tränar mycket bra efter skada och med två lopp i kroppen och dessutom barfota runt om från kanonspår – håll i hatten!

DD-2

Malmö stads Pris är ett tufft styrkeprov över mastiga 3140 meter. Hästarna är dessutom fördelade över tre volter vilket brukar betyda att det körs i alla spår under sista varvet. Jag streckar en på start och en från två tillägg och det känns som att det är helgarderat!

Stelton är bästa hästen, men att runda ett helt fält från dubbla tillägg är inte lätt. Hästen är dock något utöver det vanliga och jag tycker hästen är bortglömd här. Han var inte långt efter bland annat B.B.S Sugarlight sist och den han varit med hade han varit stor favorit! Fina ryggar kryllar det av och finner han en av dem blir han mycket farlig! På start finner jag nästa givna streck i Riff Kronos. Formtoppade Veijo Heiskanen har laddat för detta loppet med sin spurtkanon och hävdar att distansen är en fördel vilket jag har tagit fasta på. Hästen är oerhört kapabel och måste med på alla seriösa lappar!

Spelförslag: 6 kombinationer x 50 sek = 300 sek

DD-1: 2,3,6
DD-2: 2,15