Ikväll är det dags för uttagningarna till Derbykvalet. Många fina hästar ska kvala in till Derbyt, det brukar bli favoritbetonat men vi hoppas att det skräller lite så utdelningen går upp. På dubbeln får vi se kvällens största favorit Cash Gamble, han är även favorit till att vinna hela Derbyt. I avslutningen får vi se ett väldigt öppet lopp som jag garderar. Häng med!

DD-1 (2640m auto)

I inledningen får vi se årets favorit till seger i Derbyt, 9 Cash Gamble. Han har varit grym i sina senaste insatser och har en bra chans i detta uttagningslopp. Jag kommer spika honom på DD men garderar honom på V75. Blir inte förvånad om Per kör fram och kanske tar över ledningen eller sätter sig i dödens och då är han hästen att slå. Han tål alla upplägg och ska ses med väldigt bra chans. För er som garderar så vill jag varna för 4 Gross Weight, 10 Buzz Mearas och 11 Carabinieri.

DD-2 (2640m auto)

I avslutningen får vi se kvällens svåraste lopp och jag väljer att gardera. Tipset går till 4 Lord Flax som kan massor, han var grym näst senast när han vann. Senast var läget dåligt och hästen var sjuk så den insatsen glömmer vi. Det bästa är såklart om han kommer till ledningen men det finns många startsnabba så han kanske tar det lugnt och tar dem till slut. 2 Onceforall Face tror jag är den som sitter i ledningen, han är bra och kan räcka långt om han inte blir överfallen. 5 Eclipse Boko har hög kapacitet när han sköter sig. Laddar alla för ledningen då kan han få loppet. 10 Conlight Ås är den jag tror mest på av bakspårshästarna, han testades barfota för första gången senast och satt fast med allt kvar. Ikväll kanske dem krafterna gör sitt och då kan han vinna. 3 Star Keeper har fått ett bra läge och har toppform. Draget är 1 King Sir Kir som inledde karriären med fyra segrar på fem starter, det har gått lite tyngre på sistone men med ett bra läge kan han bli obehaglig.

DD-förslag: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 9 Cash Gamble

DD-2: 1,2,3,4,5,10

Lycka till! /MLipovac