Äntligen! Så kändes det igår när spiken Gaia Sund nådde mållinjen som etta och säkrade DD-vinsten. 17 gånger degen var helt ok, och förhoppningsvis är det proppen ur nu. Tisdagens DD-omgång avgörs på Jägersro och det är, som vanligt på den banan, bra klass på loppen. Spiken tävlar på hemmaplan, något hon gillar, och jag tror hon äter upp allt motstånd ikväll!

 

DD-1, Fyraåringslopp, 2140a:

7 New Star Power avslutade vasst senast men hade för långt fram till en alltför bra häst. Såg annars fin ut och formen är som den ska. Spåret är lite lurigt då hon kan hamna var som helst från start, men med hennes vassa avslutning är hon ändå ett givet segerbud. 4 Alleyeson fick gå först i tredjespår hela sista varvet senast och gjorde ett bra lopp som  tvåa. Bättre distans nu och han kan öppna ganska hyggligt. Är med och krigar om segern igen. 11 Ahsoka T Dream är inte så tokig och är i ganska bra form. Kan avsluta vasst och Sjunnesson brukar ju kunna skrälla till när man minst anar det.

Rank: 7-4-11-5-2-6-1-8-3-10

 

DD-2, Stolopp, 2140a:

3 Itsibitsy var ute på för kort distans senast men avslutade bra som tvåa och såg fin ut. Distansen passar betydligt bättre ikväll. Det är synd att kalla henne startsnabb, då hon är som en Stena-båt från start. Lär hamna långt bak i fältet om inte sist, men är stark och tål att gå i spåren sista varvet. Jag tror att Jocke sänder iväg henne med 900-1000 meter kvar och helt enkelt krossar hela gänget under sista varvet. Kör över dem, Jocke!

Rank: 3-10-2-9-11-12-8-7-4-1-5-6

 

DD-systemet:

DD-1: 7 New Star Power, 4 Alleyeson, 11 Ahsoka T Dream

DD-2: 3 Itsibitsy

3 rader x valfri insats

 

Spelstopp kl 20.53

 

Lycka till!