Ikväll är det riktigt kanontrav som bjuds. Stosprinten avgörs i den av dubbelavdelningarna och det är helt klart spelvärt. För er som missade Sprintermästaren öppen klass igår så var det något utöver et vanliga. Finske Brad Du Veluwe gjorde slarvsylta av de svenska topphästarna och vann på nya rekordet 1,09,7.

Stona kommer nog inte att springa lika snabbt ikväll, men det är flera fina hästar som gör upp och ett topplopp blir det med säkerhet. Fint väder ser det ut att bli och valfri balans utlovas. Regnet får vi istället till V75:an i morgon…

DD-1

Vi inleder med stosprinten. Här kommer merparten av spelarkollektivet att spika Cry´s Dream som vann sitt försök i finfin stil. Hästen kan dock inte öppna nämnvärt och kommer att få ett tungt lopp.

Vi spikar utan prut istället den suveräna segrarinnan från Drottningens pokal tidigare i år – Love ´n Hate. Hästen var tunt jobbad inför sitt kval och höll ok från spets på opassande underlag. Nu kommer hästen att visa vad hon går för och vinner detta fram och baklänges!

DD-2

Även i den andra avdelningen vill vi ha med en Åke-häst, men inte den som alla andra har.

Vi blev imponerade av vad Oops D.K visade i sin debut för Svanen. Hästen satte sig lugn i dödens efter ett varv och vann mot bra hästar. Hästen har tidigare funkat fin över distansen och även om Åke sällan väljer fel häst när han har två i samma lopp så känns det väldigt jämnt mellan dessa. Den som vi tror mest på är dock Britt Hudson som äntligen hittat fjolårets form. Hästen vann på ett mycket imponerande sätt sist på Lunden och ska åter igen gå barfota runt om. Vi tycker hästen står perfekt till och ska ha kanonchans.

Spelförslag: 1 x 2 rader = 2 kombinationer x 200 sek

DD-1: 9

DD-2: 2,10