Ingen lycka igår då jag inte trodde ett dugg på BBS Sugarlight, samt att Pierre kördes på tok för sent. Det är bara att spotta i näven och ta nya tag. Veckan inleds på Halmstad där man ikväll kör försök till Stosprintern. DD-loppen håller hög klass, även om det ser favoritbetonat ut. Spiken är en vindsnabb fyraåring som kommer ha en riktigt fin karriär.

Sprintermästaren närmar sig och det är faktiskt bara 10 dagar kvar. Nästa torsdag smäller det! DD-2 kallas för Genrepet och därifrån lär det dyka upp ett flertal i just Sprintermästaren. Men det tar vi då. Nu fokuserar vi på kvällens DD och så här löser jag de loppen:

 

DD-1, Emin-loppet, 2140a:

Form slår klass sägs det och i så fall är 4 Nok’en Fräkkert stenklar här. Han är i toppform och såg rent lysande ut senast. Han är oöm för positioner men trivs kanske allra bäst med en ryggresa, då han kan avlossa sin vassa speed. Kan blåsa ner alla här. 6 Solvato är fältets bästa häst, när han är på rätt humör. Han behövde loppet senast och ska ha gått framåt formmässigt. Sänker alla om han går barfota? 5 Tumble Dust gjorde årsdebut senast och det blev lite för tufft för honom då. Han har hög kapacitet när han fungerar och är värd ett streck här. 1 Naglo’ Del Nord satt fast i en iskall rygg senast och fick inte fritt förrän det var för sent. Såg fin ut och har han hittat formen kan han vara med i segerstriden.

Rank: 4-6-5-1-8-9-2-3-7

 

DD-2, Genrepet, 1609a:

1 Twister Bi var smällfin för tre starter sedan då han dundrade runt på 09,5 just på Halmstad. Fick ett tufft lopp på Solvalla efter det men höll bra ändå. Senast föll han offer för en omstart och hetsade upp sig något vansinnigt. Galopperade bort sig direkt i den giltiga starten och den dagen är bara att glömma. Han är snabb ut och jag tror det är spets och slut för Jerry Riordans fina fyraåring. Spik!

Rank: 1-8-2-6-10-9-5-7-3-4

 

DD-systemet:

DD-1: 4 Nok’en Fräkkert, 6 Solvato, 5 Tumble Dust, 1 Naglo’ Del Nord

DD-2: 1 Twister Bi

4 rader x valfri insats

 

Spelstopp DD kl 20.56

 

Lycka till!