Ny vecka och det är inte vilken vecka som helst utan Elitloppsveckan. Vi ska idag till Halmstad för att se två riktigt bra lopp på dubbeln. Jag tror väldigt mycket handlar om Peter Untersteiner som vanligt när man är på Halmstad. Jag spikar Kriterie vinnaren i inlendingen och garderar lite i avslutningen. Häng med!

DD-1 (2140m auto)

I inlendingen får vi se ett Breeders Crown’ lopp för fyraåriga hingstar och valacker. Storfavorit blir Peter Untersteiner och Kriterie vinnaren 3 Je T’Aime Express. Han gjorde årsdebut senast på Charlottenlund och gjorde det bra som tvåa, hamnade lite långt bak, attackerade på sista långsidan och spurtade bra till slut. Idag har han fått ett bra utgångsläge och jag tror Peter sitter i ledingen ganska tidigt, då blir han inte lätt att plocka ner. Jag spikar och hoppas Peter håller undan! Värsta motbuden som jag ser det är 1 Errol Boko, 2 Stay Alert, 5 Springover och 8 Flex Lane.

DD-2 (2140m auto)

I avslutningen får vi se ett Klass 1 lopp som innehåller några riktigt fina hästar. Mitt tips går till Joakim Lövgren och 2 Kamanda som jag tror sitter i ledningen, jag snackade men Jocke nyss och han sa att det ska bli norskt huvudlag istället för helstängt och barfota runt om, det tror jag är växlar som gör 2 Kamanda mycket bättre. Plockar givetvis med Peter Untersteiners duo 3 Sobel Jocke och 5 Da Vinci Boko som båda har bra kapacitet. 3 Sobel Jocke kommer från seger senast och 5 Da Vinci Boko som visat att han duger på V75. Båda kommer att få göra lite jobb i spåren men det kan räcka. Sista strecket ger jag 1 Impression som är en startsnabb herre, han kan välja att köra i ledningen elelr släppa och hoppas på lucka. Jag tror på den senare varianten och då kan han bli farlig.

DD-förslag: 4 kombinationer x valfri insats

DD-1: 3 Je T’Aime Express

DD-2: 1,2,3,5

Lycka till! /MLipovac