Ny vecka och nya lopp ska köras, ikväll ska vi till Halmstad för att få se två riktigt bra lopp på dubbeln. Det var längesen vi fick se två så här intressanra lopp på dubbeln, det första ett väldigt öppet stayerlopp och i slutet får vi se årets upplaga av Hallandsmästaren. Jag har det klart för mig vilka som vinner och hoppas att jag har rätt. Häng med!

DD-1 (3140m volt)

DD-inledningen bjuder på ett intressant och öppet stayerlopp. Comeback i Sverige och i ny regi gör 9 Gitano som haft en grym vinter i Frankrike. Jag tror det fattas ganska mycket i honom då han senast startade på julafton och väljer därför att inte plocka med honom på min kupong. Han kanske går ut och vinner direkt men då får han göra det jag kommer inte ha med honom. Mitt tips går istället till 1 Spitfire Effe som jag tror leder väldigt länge, distansen är inget problem och Christoffer låter optimistisk med honom. 2 Sobel Jocke är också en häst jag tror på mycket, den som får ledningen av honom och min tipsetta blir svåra att slå. Han står bra inne i loppet och skulle han som sagt ta sig förbi tipsettan då har Peter bra chans. På den andra volten, tjugo meter bakom dem startande så plockar jag med två hästar , en av dem är 5 Young Farmer som fått två lopp i kroppen. Galopperade senast för han hade för mycket krafter kvar i rygg på ledaren som stannade. Lång distans passar honom och med en vettig resa slutar han långt fram. Den andra hästen är 8 Raggamuffin som har styrkan som sitt främsta vapen, han gick bra efter galopp senast och har bra form. På den tredje volten plockar jag också med två hästar och det är 12 Pike River som älskar tre varv och har en riktigt stark avslutning och 13 Åtting Hornline som har ett riktigt tungt slutvarv, gynnas av att två hästar är strukna och får Flemming ett bra slagläge då går ingen säker på upploppet.

DD-2 (2140m auto)

I avslutningen får vi se årets upplaga av Hallandsmästaren där vinnaren får 100.000 kronor. Jag går ut och singelstreckar 8 Rod Stewart som jag tror fäller alla med sin grymma spurt. Han har haft otur i sina senaste starter, i Jubileumspokalen trampade han upp i en vagn när tempot bedarrade och galoppera och senast blev han lite fast och kom fyra. Han har ett tråkigt spår idag men jag eftersom det är endast nio hästar i loppet så tror jag han hittar ner och tar dem till slut. Pappa och son Untersteiner är favoriter med sina hästar där fram och jag tror dem kan köra lite mot varandra i början, båda kör för sina stall och så tror jag inte dem är så snälla mot varandra. Lite tempo gynnar mitt drag och jag spikar. Kör bara Christoffer!

DD-förslag: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 1,2,5,8,12,13

DD-2: 8 Rod Stewart

Lycka till! /MLipovac