Conrads Wilhelm var inte i närheten av seger igår och kördes väldigt passivt. Superskrällen Albäck Amy är en sån man knappt får med även om man har streckat alla… Ny vecka, nya race, nya chanser! Halmstad kör V64 och DD ikväll och det är sannerligen ingen lättlöst historia. I alla fall inte DD-loppen och jag spelar på ett sätt som jag inte brukar göra annars…

 

DD-1, 2140:

Ett fyraåringslopp som är rätt så öppet. Jag tvingas chansa bort några som har hygglig segerchans, det blir för många rader annars. Tipsettan går till 3 Newport Brodde som gjorde en bra årsdebut senast. Lär vara rejält förbättrad nu och har ett intressant läge. Mot ledningen? 11 Counterfeightr har härdats i tuffa V75-lopp och i full form hade han varit ett spikförslag. Formen är dock dunkel och nu är det dessutom Marcus själv som kör. Det kan bli seger ändå förstås, men det kan sluta i diket också. Jag plockar även med årsdebuterande 7 Aileron som har mer bokstäver än siffror i raden. Han är i stort sett hopplös att få runt felfri, men jag tror att Bergharn är rätt man för den här hästen. Går hästen felfritt har han en bra chans.

Rank: 3-11-7-10-4-1-5-8-9-2-6

 

DD-2, 2140a:

Även detta loppet är öppet och även här tvingas jag chansa bort några som kan vinna. Tipsettan går till 2 Youlo som gjorde en bra årsdebut och fick ett fint läge här. Kan öppna bra och skulle hon komma till ledningen är det en bra chans. Lär dessutom gått framåt ytterligare med lopp i kroppen. 12 Borups Orkide är svår att få runt felfri, men hon har kapacitet lite utöver det vanliga och hon har en ruskig spurt att tillgå. Skulle hon gå felfritt ikväll är hon ett hett segerbud. Sista strecket går till jätteskrällen 4 Angela Rich. Hon har varit ute i tuffa V75-lopp på slutet och är nu tillbaka i ordinarie klass. Kan få en fin resa här och är inte golvad. Väldigt bortglömd!

Rank: 2-12-4-11-7-3-10-8-6-9-1-5

 

DD-systemet:

DD-1: 3 Newport Brodde, 11 Counterfeightr, 7 Aileron

DD-2: 2 Youlo, 12 Borups Orkide, 4 Angela Rich

9 rader x valfri insats

 

Spelstopp kl 20.53

 

Lycka till!