Sleipnerdagarna på Hagmyren går in på andra dagen idag och det betyder stor fokus på kallbloden. Sammantaget är de här dagarna en jättesuccé och såväl aktiva som publik njuter av riktigt fin sport. DD-loppen ser intressanta ut och jag har en rolig idé som DD-spik ikväll!

Jag koncentrerar mig mest på veckans tre V75-omgångar, men givetvis ska jag försöka hitta några bra drag även på DD-spelet den här veckan. Därför blir det lite mindre text än vanligt under veckan, men det blir nog bra ändå.

 

DD-1, Anders Kilströms minne, försök, 2140a:

6 Electric Light är obesegrad efter fem starter och Per Lennartsson kan ha ett riktigt stort löfte här. Han kan öppna hyggligt och kommer han till ledningen har han förstås en bra chans att utöka segerraden. Han var dock struken för en sårskada för två veckor sedan och även om han inte tappar så mycket i form på det tycker jag det är givet att gardera ikväll. 1 Marvelous var ute i E3-kval senast och satt då i rygg på ledaren. Ledaren stannade med 150 kvar och Marvelous fick inte fritt förrän det var för sent. Kan öppna bra och blir det han som sitter i spets kan det hålla hela vägen. 4 Castle Hall gjorde en bra insats senast och tog en välförtjänt seger. Han är ingen raket från start men desto vassare till slut och han håller farten bra hela vägen. Kan utmana här. 7 Deimos Racing har vi inte sett på banorna sedan februari och givetvis är han svårbedömd ikväll. Det finns en risk att han behöver något lopp i kroppen, men han har visat så hög kapacitet att jag inte vågar ta bort honom. 5 Saint Patrick galopperade bort sig med 650 kvar senast. Han behövde hur som helst det loppet och han lär gå framåt en aning nu. Blir intressant med Örjan ikväll och med tanke på att Örjan vinner med nästan allt så är han värd ett streck här.

Rank: 6-1-4-7-5-2-3-8

 

DD-2, Dubbelcupen, försök, 2640:

1 Ängsrappen gör debut för norske kallblodskungen Öystein Tjomsland. Visst, hästen har inte startat sedan april men lär vara rejält förberedd här i debuten för sin nye tränare. Han möter nu äldre och tuffare motstånd än tidigare, men jag tror han reder ut det. Han kan öppna bra och jag tror han har en bra chans att leda detta runt om. Chansspikas!

Rank: 1-8-15-5-7-3-12-14-13-4-6-10-9-2-11

 

DD-systemet:

DD-1: 6 Electric Light, 1 Marvelous, 4 Castle Hall, 7 Deimos Racing, 5 Saint Patrick

DD-2: 1 Ängsrappen

5 rader x valfri insats

 

Spelstopp DD kl 20.53

 

Lycka till!