Helt snett ute på det igår igen och året har tyvärr inletts trögt. Men ikväll är det dags att ta igen det då det är DD på Gävletravet. Jag har nämligen en stark spik i stayerloppet som jag tror bara vinner. Lurigt i andra där jag streckar en kvartett och håller tummarna lite extra för en skräll…

 

DD-1, Vinterstayern, 3140:

Såna här lopp älskar jag och vi borde definitivt få se fler såna här lopp under alla tävlingsdagar! 5 Balzac Du Chatelet blir favorit här men jag vidhåller fortfarande att han inte imponerar. Dessutom lite snurrig och galoppen ligger nära till hands. Jag går istället all in på 6 Quomodo som gjorde ett bra lopp senast och är i full form. Han älskar den långa distansen och Jorma svingar sig återigen upp i sulkyn. Om Jorma bara kör i tid tror jag att de krossar hela gänget och jag spikar utan att tveka!

Rank: 6-7-5-9-13-14-10-4-3-15-8-1-11-2

 

DD-2, 1640a:

7 Knaborgs Folke är lite trög av sig när han går i ryggar men när han får fritt då tar han i rejält. Avslutade hyggligt senast och håller formen. Långsam från start, men desto snabbare till slut och kan blåsa ner alla den sista biten. Det roliga draget här är definitivt 2 Gossens Girl. Hon vann visserligen ett P21-lopp senast men gjorde det på ett bra sätt och har ett bra utgångsläge här. Hon är väldigt startsnabb och väljer man att köra i ledningen ikväll kan det hålla hela vägen. 3 Samantha Y hade en mur av hästar runt sig senast och satt fast med allt kvar. Såg riktigt läcker ut och formen är som den ska. Intressant läge här och kommer hon till spets kan hon bli svårslagen. 9 Columbus Sisu gick hyggligt senast men behövde loppet efter en kortare vila. Lär vara kraftigt förbättrad ikväll och har ett intressant smygläge. Inte helt golvad.

Rank: 7-2-3-9-1-4-10-12-6-11-8

 

DD-systemet:

DD-1: 6 Quomodo

DD-2: 7 Knaborgs Folke, 2 Gossens Girl, 3 Samantha Y, 9 Columbus Sisu

4 rader x valfri insats

 

Spelstopp kl 20.53

 

Lycka till!