Vi värmer upp inför helgens stortrav på Gävlebanan med en finfin omgång Dagens dubbel! Första avdelningen är stonas final i E-3 och vi finner i stort sätt alla Sveriges bästa treårsston på startlinjen.

Vi tar ställning i det efterföljande långloppet och det kan bli en bra sudd att lägga på V75 om våra tankar stämmer!

Väder och vind verkar vara med oss och även om det kan komma lite regn under dagen så förväntas uppehåll och 20 grader till kvällen. Gävles banan är normalt pilsnabb och vi kan förvänta oss kanontider.

DD-1

Här har vi räknat och räknat och med små med högst troliga marginaler kommer loppet att köras så här:

Svanen kommer att med liten marginal att ta sig förbi Moving On från början med mycket fina Metior Easy och körs i spets. Hästarna möttes framför mina ögon på Axevalla och efter det känns det klart att även om Moving On är snabb ut så är hon det först efter 50 meter och då är Metior Easy redan förbi.

Metior Easy fick jag som stenklar av Åke själv inför just Axevallastarten och det var inga dåliga ord han öste över hästen. Han så att det var stallets bästa treåring och att han väntat med att rycka skorna vilket ni gett det lilla extra. Jag släpper dock inte Moving On som får en plats på lappen även hon efter en imponerande försöksvinst. Jag vet att Claes är mycket nöjd med sin häst och när sedan favoriten System Performance trycker upp tempot i döden kommer högst troligt en lucka till slut!

DD-2

I långloppet tar vi ställning för Stall Melanders tuffing Saston. Vi tror han tar en snabb revansch med favoriten i första och slår Covington Ås på ren och rå stryrka.

Saston har dock haft svårt att hitta fjolårets toppform, men nu känns han allt bättre i träningen. Hästen är normalt huvudet högre än övriga i loppet och vi tror på en härlig upploppsstrid mellan Åke och Stefan med det sistnämnde som vinnare!

Spelförslag: 2 x 1 rader x 200 sek = 400 sek

DD-1: 1,2
DD-2: 11