Plus är alltid plus heter det ju, men det kändes bra futtigt igår när DD satt till 11 ggr pengarna och jag hade spelat 10 rader… Nåväl, jag lirar ju inte på det sättet särskilt ofta så jag får väl vara nöjd med att den satt. Torsdagens DD avgörs på Gävletravet med mycket spännande förutsättningar i första DD-loppet, där jag har en riktigt bra spik. Häng med!

 

DD-1, Vallonloppet, 1640:

Voltstart för högsta klassen är synnerligen ovanligt, men det inträffar någon gång per år. Spetsstriden kan bli helt avgörande och känslan är att 6 Traveling Man är snabbast ut även i volt. Han sprang mest och sov i ledningen senast och vann på ett behagligt sätt. Struken efter det för en lindrigare halsinfektion men ska inte ha tappat något formmässigt ändå. Från spets ger han sig aldrig och jag tror han leder detta runt om. Min tro på det är än starkare med tanke på att 1 Kash’s Cantab inte har samma superform som i somras och inte heller 4 Kadett CD verkar vara i toppform. Nä, det blir spets och slut för Traveling Man och därmed är DD-spiken klar.

Rank: 6-1-4-8-9-3-7-5-2

 

DD-2, 1640a:

Här har jag en rolig tipsetta i form av 1 Snowman. Han hade varit borta ett tag inför senast men flög till ledningen och var sen totalt ohotad. Visst, det var ett billigt lopp men intrycket var fint. Han är snabb ut och Rauno Pöllänen släpper sällan spets. Jag tror han har en bra chans att leda detta runt om, men väljer ändå att gardera då det finns två bra motbud. Bästa hästen i fältet är utan tvekan 10 Don Di Quattro. Han har dock inte startat på ett tag och det är möjligt att det saknas lite i honom. Löper han upp till vad han kan är han dock överlägsen i detta gäng och kan mycket väl blåsa ner dem till slut.

Rank: 1-10-2-9-5-6-11-12-3-7-8

 

DD-systemet:

DD-1: 6 Traveling Man

DD-2: 1 Snowman, 10 Don Di Quattro

2 rader x valfri insats

 

Spelstopp kl 20.53

 

Lycka till!