Ikväll ska vi till Gävle där dubbeln går och vi får se två ganska öppna lopp. Nuncio ska ut på V64 och det är alltid en fröjd att se honom, han är inte med på dubbeln. På Gävle ska man leta efter spetshästarna då upploppet är kort och många från ledningen brukar vinna. Igår satt dubbeln efter ett par tips utan framgång, jag hoppas det fortsätter nu. Häng med!

DD-1 (1640m auto)

I DD-inledningen får vi se ett snabblopp där jag ger mitt tips till Örjan och 1 Lightning Force. Han har inte fått vinna i Sverige än men ikväll tror jag han har bra chans att spräcka den nollan. Jag tror Örjan kommer försöka komma till ledningen och väl där tror jag han gör bra ifrån sig. Skulle det bli väldigt hård körning kanske Örjan släpper och hoppas på lucka. Örjan är ju världens bästa när det gäller lucka. Jag vågar inte singla honom utan plockar med en häst jag jagat på sistone och det är 8 Vacqueras, han såg riktigt fin ut i senaste starten men hade då ett tråkigt spår och kom aldrig in i matchen. Skulle det bli tempo i loppet då tror jag han blåser till dem.

DD-2 (2140m auto)

I DD-avslutningen får vi se en spårtrappa med femton hästar bakom bilen. Tipset går till 5 Digital Diamond som vist toppform på slutet. Han får Torbjörn i sulkyn och det ser jag som ett plus, jag tror Torbjörn kommer testa för ledningen och väl där blir han svår att slå. Den hästen med mest kunnande är 15 Persos Bojje som vunnit på V75. Han har det tråkigaste läget men skulle det lösa sig under loppet så kommer han vinna detta men chansen till trafikproblem är stor. Plockar också med skrällen 2 T.Dorsey som vann på V86, kommer Kontio till ledningen kan han leda länge.

DD-förslag: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 1,8

DD-2: 2,5,15

Lycka till! /MLipovac