Love Lini fick en tuff inledning i tredjespår och fick sen gå i dödens, vilket blev för mycket för honom. han höll bra ändå, men var chanslös på segern. När sen Venkatesh höll sig lugn så var det bara att inse att man spikade i fel lopp. Söndagens DD-omgång avgörs på Färjestad och klassen på loppen är väl sådär. En jättefavorit riskerar att göra DD-omgången ospelbar, men jag har hittat två roliga drag i den andra avdelningen som ändå kan få upp oddset.

 

DD-1, 2640:

1 El Cantante gjorde comeback efter 2,5 månaders uppehåll senast och ledde varje meter av loppet. Gick undan på ett säkert sätt och såg fin ut. Lär gå framåt ytterligare med det loppet i sig och fick ett perfekt läge igen. Det ser upplagt ut för en ny spets- och slutseger för honom här och jag kan inte hitta någon anledning till att inte spika.

Rank: 1-5-9-8-7-4-3-2-6

 

DD-2, 1640a:

3 Home Front har floppat rejält i år och inte sprungit in en endaste krona på fyra starter. Jag har en liten tes om varför och det är att han är distanssvag, amerikanare som han är. Näst senast gick han i ledningen och var lite hetsig, men stannade efter ca 2000 meter och tyckte att han gjort sitt för dagen. Senast blev det dödens, lite hetsig igen men höll hyggligt fram till 200 kvar då han lade ner rörelsen igen. Nu är det kort distans, han är startsnabb och jag hoppas att Marcus vågar ladda från start och köra i spets med honom. Jag tror han kan ta sin första seger på svensk mark då. 4 Västerbo Maple fick en drömresa senast med ryggar fram till 300 kvar. Över upploppet spurtade hon vasst och vann till slut ganska enkelt. Såg fin ut och med en liknande resa kan hon ta tredje raka segern här. Formen sitter där! 5 Mactheman blir favorit här och då han är bästa hästen i fältet är det inget att säga nåt om. Han har dock inte startat på några veckor och formen kan vara tveksam. Men löper han upp till vad han kan är han förmodligen vinnaren.

Rank: 3-4-5-11-10-6-9-2-7-1-8

 

DD-systemet:

DD-1: 1 El Cantante

DD-2: 3 Home Front, 4 Västerbo Maple, 5 Mactheman

3 rader x valfri insats

 

Spelstopp kl 16.38

 

Lycka till!