Dagens dubbel går på Färjestad travbana och det handlar som vanligt mycket om Björn Goop på Färjestad. På dubbeln håller loppen väldigt dålig klass tycker jag och jag väljer att köra utan singelstreck. Garderar i DD-1 eftersom det är lärlingar medans DD-2 låser jag på Goop och min ide idag. Häng med!

DD-1

I inledningen får se ett lopp som håller låg klass, lärlingar på det och det ser svårlöst ut. Det blir inte lättare när man ser att hästarna i loppet har två segrar på sextio starter tillsammans. Tipsettan 12 Lunatic Face är bästa hästen i fältet, han har bara ett problem och det är galoppen, han väljer gärna och galoppera istället för och trava. Skulle han tänka sig att trava idag så tror jag han kan mosa detta gäng, han har visat bra form mellan galopperna i dem senaste starterna och jag hoppas han vaknat på rätt sida idag. Favoriten 3 Countdown låter det uppåt på och skulle Chris Trotter hitta till ledningen och bestämma en bit då kan hann leda runt om. 8 Hyltans Adonis har ett tråkigt läge men kan öppna ganska bra, jag tror han kan hitta ner och få ett bra slagläge. Har mött lite tuffare hästar än detta och ska räknas. Sista strecket går till 7 Prince Cobol som avslutade bra senast och kom tvåa, gänget då var lite tuffare och han ska räknas om det klaffar.

DD-2

I avslutningen får vi se ett lite bättre lopp där stona ska göra upp. Min ide denna omgång är 9 Illusion, hon gjorde ett bra lopp på Bjerke senast fast hon var oplacerad, hon satt fast och fick det krångligt under resans väg. Tycker motståndet idag ser bra ut och från spår nio kommer hon få en bra smygresa. Tror att hon blåser ner dem på upploppet sen. Jag singlar henne på den raka dubbeln och på den garderade vill jag plocka med 1 Angelina J som gör debut för stall Goop. Hon har dragit ett bra läge och känner man Björn så tror jag han kommer att skicka iväg henne och hoppas att hon tar ledningen. Kommer hon dit så tror jag Björn kan dämpa lite och sen styra allt och vinna, skulle hon inte ta ledningen så tror jag hon kommer komma ut och ha en bra chans ändå.

DD-förslag: 8 kombinationer x valfri insats

DD-1: 3,7,8,12

DD-2: 1,9

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 12 Lunatic Face

DD-2: 9 Illusion

Lycka till! /MLipovac