Hej travvänner! Jag ska börja med att ursäkta den uteblivna V75-analysen, men jag var hemma vid halv 10 i morse efter ett mycket långt nattpass. Det fanns helt enkelt inte någon tid över på mitt mycket fulla dygn.

Jag vill dock kompensera er lite med att bjuda på ett dubbeltips i alla fall och det är som ni redan vet tal om långa E3-finalen i första avdelningen och sedan är det ett kanonlopp i avslutningen, kanske det bästa silverloppet någonsin! Banan på Färjestad är kanonfin och det kommer att bli ruggiga tider över den mycket snabba banan.

DD-1

Långa E3-finalen har samlat ett fint startfält efter försöken. Det är en fin bredd på årets treåringar då flera av de hästar som dominerat tvååringsloppen inte hade en chans i sina respektive kval. Vi streckar tre hästar som vi tycker visade klar uppryckning i sina kval och de kommer att vara bättre är.

Molle C.D ser vi som det klara spetsbudet då han bara rann till piken i sitt kval. Hästen hade då inte någon optimal balans då och det saknades lite i kroppen på honom, så dagens lopp blir högintressant. Ny utrustning och full satsning mot spets gör att vi rankar honom som etta här. Global Offshore gör tredje starten för Svanen här och ni vet vad vi brukar säga: Åkes hästar är som bäst i sin tredje start för honom. I kvalet tappade hästen från start då det strulade en hel del, men som hästen gick sedan visade att han kommer att bli väl så mycket bättre nu. Med minsta klaff vinner han här! Kvalets utropstecken var annars orutinerade Chelsea Boko som bollade med sina motståndare trots en tuff öppning. Hästen ska dessutom gå barfota runt om som det verkar och det brukar göra några meter till på sköntravare som denne unge man. Han är bra, men får anfalla bakifrån denna gång.

DD-2

Här ska ni veta att det kommer att bli åka av. Mellby Sambuca kommer att laddas för tät och köras där även om han fick Friction utvändigt och var chanslös sist. Då gick Åkes häst med skor och det är en helt annan häst barfota.

Mellby Sambuca har aldrig förlorat i spets för Åke när han gått utan skor och det blir tufft för Friction denna gång. Vi släpper inte heller Bagley som är den som verkar ha bäst form i loppet. Som han gick sist efter galopp – det var ruggigt. Han tar rygg på Global Money under slutvarvet och dyker upp längst ut i banan.

Spelförslag: 3 x 2 rader x 100 sek = 600 sek

DD-1: 5,6,8

DD-2: 6,10