Ikväll ska vi till min gamla hemstad Karlstad och Färjestadtravet. Dubbeln ser inte så lätt ut och det gillar vi, jag chansspikar i inledningen och garderar på lite i avslutningen. Kvällens höjdpunkt är utan tvekan avslutningen som bjuder på många fina hästar. Häng med!

DD-1 (2640m volt)

I inledningen får vi se ett långlopp där tre hästar höjer sig över mängden enligt spelarna. Jag  tar ställning och singelstreckar Ulf Ohlsson och 1 Tom Sisu. Senast vann han på Solvalla överlägset, jag såg loppet och väntade på nästa start och den kommer ikväll. Hästen har ett annorlunda rörelsemönster och har därför galopperat en del. Jag är inte orolig för galoppen ikväll utan tror att Ulf klarar innerspåret och tar hand om ledningen, värsta motbudet 6 Twigs Briard kommer också försöka att komma till ledningen från sitt springspår men jag tror Ulf fixar det. Därifrån blir 1 Tom Sisu väldigt svårslagen. Kör bara Ulf!

DD-2 (2140m auto)

I avslutningen får vi se kvällens roligaste lopp, många namnkunniga hästar som kommer ut och gör årsdebut. Tipset går till hemmakusken Björn Goop och 7 Quarcio Du Chene, alla travfanatiker vet vilken kapacitet denna herre besitter men han har ett problem, det är galopperna. Det blev dubbla galopper senast när han årsdebuterade, aktionen såg annars fin ut. Går han felfritt ikväll så ska chansen till vinst vara väldigt god. 6 Beer Summit  låter det väldigt uppåt på, han har tränat bra i vinter och man hoppas på en väldigt fin säsong, gjorde årsdebut senast och kommer gå framåt med det loppet i kroppen. Kan öppna snabbt om man laddar, kommer få en bra position. 8 Standout var det väldigt mycket skrik om senast när han skulle göra årsdebut, det slutade med startgalopp. Tror han gått framåt med loppet och från bricka åtta blir det inte lätt. Han kan öppna bra och skaffa sig en bra position ikväll sen hoppas vi Jorma ger honom ett bra lopp, då kan det räcka långt. 8% är mumma på honom. 11 Food Money till 10 % måste jag plocka med, han har hög kapacitet men gör årsdebut här. Tror inte det gör så mycket då många motståndare också gör årsdebut så det kan räcka långt. Behöver hjälp med rätt ryggar. Plockar också med 1 Winning Love och 5 Hard Livin som gör sina första starter på nästan ett år, båda är svåra att bedöma men får dem loppet kan dem vara med i segerstriden.

DD-förslag: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 1 Tom Sisu

DD-2: 1,5,6,7,8,11

Lycka till! /MLipovac