Färjestad värmer upp med en V64 ikväll innan den stora höjdpunkten på veckan V75 ska köras imorgon. Det är känd att Fäjestad alltid har en snabb bana och vinnarna kommer från den främre träffen. På dubbeln ser loppen roliga ut och jag har ett drag som jag såg imorse när jag kollade startlistorna, hästen har inte gått up något på strecken och det gillar jag. Häng med!

DD-1 (2140m auto)

I inledningen får vi se ett E3 Consolation för Hingstar och Valacker där Per Lennartsson och 2 Nappa Scar blir storfavoriter. Jag tycker först och främst att det finns några hästar här som platsar i finalen imorgon men den jag höjer här är 2 Nappa Scar, jag hoppades han inte skulle bli så stor favorit men tyvärr. Jag kommer också att singelstrecka honom då han är kvick ut och kommer sitta i ledningen. Han har gått bra från ledningen förut och skulle Per få dämpa tempot en lite bit då tror jag ingen kommer slå honom. Brukar inte spika Per Lennartsson men idag får jag luta mig mot honom.

DD-2 (2140m volt)

I avslutningen får vi se finalen i Diamantstoet där vinnaren får 200.000 kronor. Tipset går till mitt drag ikväll och det är 4 New Kiss. Jag spikade henne på allt förra onsdagen på Åmål och hon gjorde mig inte besviken. Idag tror jag chansen är väldigt bra då hon har ett bättre spår än dem mest betrodda. Det finns inte överdrivet många startsnabba kamrater och jag hoppas att hon kommer till ledningen för där kommer hon sälja sig dyrt. Jag tror hon kan hålla långt, riktigt långt. Passa henne! 10 Ninepoints Lucy är också en dam jag varnar för, hon spurtade riktigt vasst näst senast från bricka 15 på V75 och var slagen på målfoto. Hon var sjuk när hon skulle starta senast men det tror jag inte gör så mycket, ta henne på allvar. 11 Grace From Above har varit riktigt fin i sina tre segrar, dem har kommit från ledningen men jag vill inte missa på en segerstaplare. 12 Vacation Silvio är streckad på 1%, det tycker jag är helt fel, han var riktigt tapper senast bakom 11 Grace From Above och ska räknas här, riktigt spelvärd dam. 14 Diamond Of’Em slog 10 Ninepoints Lucy i den näst senaste starten på målfoto, hon går bättre i ledningen men kan få en bra resa i spåren och då kan hon blåsa ner dem. Sista strecket ger jag 6 Aung San Suu Kyi som fick stryk av min tipsetta senast, jag tror hon kan bättre och med ett intressant springspår kanske Björn kan få iväg henne, skulle hon ta ledningen då blir hon svårslagen. Man ska tänka på att Björn brukar vinna en del lopp på hemmabanan. Som ni säkert märker har jag inte med favoriterna 8 Neon Face och 9 Borups Nova, tycker dem har katastrofala startspår och båda kan fela lätt.

DD-förslag: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 2 Nappa Scar

DD-2: 4,6,10,11,12,14

Raka DD-förslaget: 1 kombintioner, ger i skrivande stund 70 ggr.

DD-1: 2 Nappa Scar

DD-2: 4 New Kiss

Lycka till! /MLipovac