Färjestad står som värd för kvällens tävlingar och vi får ny starttid. V64 börjar 20.05 vilket betyder att den startar en timme senare. Omgången ser ganska öppen ut tycker jag. Favoriten i DD-1 ska ha bra chans att leda runt om men jag har en outsider som kan rensa en del. I avslutningen plockar jag med tre hästar och hoppas att det räcker. Häng med!

DD-1 (2140m auto)
Inledningen bjuder på ett öppet lopp där tipset går till favoriten 3 Onyx Bi. Han avslutade bra senast som tvåa, han har fått ett bra utgångsläge idag och jag är inne på att Ulf siktar på ledningen och då tror jag chansen att vinna är god. Värsta motbudet har fått sämsta tänkbara spår och jag plockar inte med denne. Jag tar istället med 6 Tapani som senast visade bra form från ledningen. Hon trivs bäst där och kusken kommer testa för ledningen idag igen tror jag. Skulle det inte bli ledningen så har hon visat att hon kan spurta bra bakifrån också. Ett roligt skrälldrag.

DD-2 (2640m auto)
I avslutningen får vi se ett långlopp där tipset går till hemmatränaren Björn Goop och 11 De Toy Zena. Hon är en lovande femåring från Finland som gör sin första start i stall Goop regi. Första gången med Björn brukar vara positivt, distansen gör att utgångsläget inte är så dåligt och jag tror Björn hittar ner i en bra slagposition, då får dom andra hålla i sig. Värsta motbudet är 2 Lookout Kemp som kommer med formen på topp, han har tre raka segrar mot ganska billigt motstånd men ska ses med respekt. Bra läge och given på kupongen då snabbaste vägen till mål är ledningen och där tror jag han sitter. Sista strecket ger jag 3 Kabal som verkar vara på gång, han vann i årsdebuten trots tappstart och med det loppet i kroppen tror jag han gått framåt ännu mer till denna start. Passa honom.

DD-förslag: 6 kombinationer x valfri insats
DD-1: 3,6
DD-2: 2,3,11

Lycka till! /MLipovac