Fast Agnes fick gå utan rygg lite för tidigt igår och ledsnade den sista biten, men hade knappast slagit vinnaren hur loppet än blivit kört. Färjestad är det som gäller på måndagskvällen och loppen håller hygglig klass. Det blir en kall spik från Norge samt ett gäng spurtstarka hästar till slut…

 

DD-1, Dubbelcupen, 1640:

3 STCC Faksa var ute så sent som i fredags kväll. Hon fick en snäll resa på innerspår och kom ut i andraspår med 400 kvar. Fick dock aldrig fritt och satt fast med allt kvar. Såg riktigt fin ut och med tanke på att hon inte brukades alls så tror jag hon har en riktigt bra chans här. Hon trivs bra i Sverige och jag tror på en mycket offensivare styrning här. Jag tror hon körs mot ledningen ganska omgående och därifrån borde det vara en toppchans. Jag chansspikar!

Rank: 3-5-7-2-9-1-4-11-10-8

 

DD-2, 2140a:

11 Raymond Palema var ute mot bättre motstånd än det här senast och fick en fin resa i andra ytter. Spurtade helt ok till slut och gjorde det bra. Möter som sagt sämre hästar här och ska ha en bra chans, men han vinner inte ihjäl sig, därför blir det gardering. 5 Stands To Reason var ute på V75 senast men var inte helt till sin fördel då. Han kan öppna hyggligt och bör kunna hitta en bra position här. Går starkt till slut och är med i segerstriden. 3 Conrads Wilhelm gick starkt från fjärde ytter senast och hann fram till seger i de sista stegen. Ingen raket från start men desto starkare till slut och han kan dyka upp i segerstriden igen. Detsamma gäller 1 Max Not Sand som inte heller han är någon raket från start. Hittar han ”bara” ut från innerspåret är han med och strider om segern.

Rank: 11-5-3-1-10-8-4-6-12-9-7-2

 

DD-systemet:

DD-1: 3 STCC Faksa

DD-2: 11 Raymond Palema, 5 Stands To Reason, 3 Conrads Wilhelm, 1 Max Not Sand

4 rader x valfri insats

 

Spelstopp kl 20.53

 

Lycka till!