Det blev en del återbetalning i lördags då utgångshästen Lumberjack Joe blev struken. Nu ramlar vi in i julveckan med allt vad det innebär och måndagens kvällsövningar avgörs på Björn Goops hemmaplan, Färjestad. Björn kan varenda millimeter på banan och lär ta några segrar även ikväll, men på DD tror jag han kammar noll!

 

DD-1, Stolopp, 2140a:

Björn Goop har favoriten, obesegrade 11 A La Partenza och visst är hon ett löfte. Jag tror dock hon är för orutinerad för att kliva runt hela det här gänget och jag tar därför inte med henne på systemet. Tipsettan går till 6 Basic som varit ute i lite tuffare sällskap på slutet. Hon kan öppna bra och kanske kan bli släppt till ledningen här. Går dock bra bakifrån också och är ett givet segerbud här. 4 Carame fick en lite för tuff löpning senast och orkade inte hela vägen. Betydligt vassare när hon får spara sin speed till upploppet och kan mycket väl blåsa ner alla till slut. 5 Moons Madeira är snabb ut och är min spetsfavorit. Sen är frågan hur man gör, om man kör i spets eller släpper? Oavsett vilket så är hon med i segerstriden!

Rank: 6-4-5-11-3-9-7-2-12-1-10-8

 

DD-2, 1640a:

Även här är Björn Goop storfavorit, denna gång med 9 Tintin. Hästen är i bra form men borde ha vunnit senast och har lite tveksam moral den sista biten. Jag tror inte han vill ta sig förbi den sista biten och chansar bort honom. Min vinnare är istället 2 Gaia Sund som hade pausat kort inför senast. Small till ledningen då, men släppte till Top Of The World, som sedermera vann loppet och vann ju även på V75 i lördags. Gaia Sund hängde med hyggligt, men behövde loppet. Här är det spetsläge igen och ikväll lär inte Jennifer släppa. Det finns bara en motståndare och det är Tintin, men jag tror att Gaia Sund reder ut det här och leder från start till mål. Kom igen, Jennifer!

Rank: 2-9-1-5-7-4-10-8-6-11-12-3

 

DD-systemet:

DD-1: 6 Basic, 4 Carame, 5 Moons Madeira

DD-2: 2 Gaia Sund

3 rader x valfri insats

 

Spelstopp kl 20.53

 

Lycka till!