Det är dags för Unionstrav på Färjestad idag. Många fina lopp och många kamper mellan dem svenska och norska hästarna. Jag har lagt ut en ”V75 med Mario” video på youtube där jag går igenom V75 och ger mina tips. Ni hittar den där eller på min twitter. Här ska det skrivas om dubbeln och jag har hittat några roliga drag som jag hoppas vinner. Favoriterna hoppar jag över helt denna gång. Häng med!

DD-1 (2140m auto)

DD-inledningen bjuder på ett försök i Silverdivisionen. Favorit blir 7 Ni Talar Bra Latin, han har varit riktigt bra och har fem segrar på sex starter i år. Många av dem är från ledningen och idag tror jag han inte kommer till någon ledning och då är han sårbar så jag hoppar över honom. Mitt tips går istället till 3 Explosive De Vie som är startsnabb och blir svårslagen om han får köras i ledningen. Han har toppform och jag är inne på att 1 Pedro Bi och 2 Trixarn kör i början om ledningen och sen släpper till 3 Explosive De Vie. Väl i ledningen tror jag han har bra chans även om han är bäst på kort distans. Han mötte monstret Nuncio i senaste starten och var bra bakom honom. 6 Sir Ratzeputz har toppform och måste snart få utdelning. Det låter riktigt bra från stallet och kan Jorma få andra, tredje ytter då tror jag han kan blåsa till dem till slut. Sista strecket ger jag mitt stora drag denna V75 omgång och det är 10 K.L.M Buymethemoon, han går alltid väldigt bra i Sverige och det är pga pisken som han svarar väldigt bra på. Han är mycket bättre än vad raden visar och med Örjan upp är han hyper intressant. Får Örjan smyga med och då får dem andra hålla i sig.

DD-2 (1640m auto)

I avslutningen får vi se ett försök i Bronsdivisionen där Örjan och 1 Mr Lindy blir ganska stora favoriter. Jag tycker inte han visat så mycket och vill först se att han klarar av det. Han är spelad så mycket för att Örjan kör, spår ett och kort distans. Visst det ska väl vara bra chans om han får ledningen men jag chansar bort honom och plockar med två andra hästar. Tipset går till 10 Caprino B.R som flög bakom Tycoon Conway Hall senast och var två bakom Support Justice för tre starter sen. Kapaciteten finns men bakspår på kort distans är svårt, han är beroende av lite tempo där fram och jag hoppas 7 Global Patriot trycker på lite och då får Ulf och min tipsetta chansen. Dubblar med 3 Chatain som imponerade på mig senast, han kördes med biké första gången då och det gav honom nya växlar. Man ska köra på samma idag och med ett bra utgångsläge tror jag han är med där fram igen.

DD-förslag: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 3,6,10

DD-2: 3,10

Lycka till! /MLipovac