Lördagens skrälldubbel höll inte hela vägen och i efterhand var det såklart korkat att inte ha med Sauveur då DD trots allt gav fina 16 ggr. Vi blickar framåt istället och ikväll hamnar vi på Björn Goops hemmaplan Färjestad. Jag hittar spiken i DD-2 medan jag garderar upp i första. Nu åker vi!

 

DD-1, 2140a:

Ett öppet lopp där nästan vem som helst kan vinna. Jag streckar halva fältet och hoppas att det räcker. Tipsettan går till 5 Diora From My som avslutade ruskigt vasst sista 500 senast och satte nosen först. Hon är i bra form och kan mycket väl blåsa ner alla över upploppet igen. 11 Preludio As gjorde ett mycket bra lopp senast och visade form. Gick då i ledningen och blev utsatt för press under vägen men höll riktigt bra. Har en sylvass spurt att tillgå och ska kunna vara med i segerstriden igen. 3 Opus Mind hamnade illa till från start senast men avslutade piggt och såg fin ut. Två lopp i kroppen nu och det här är en bra häst. Bortglömd ikväll men jag tror han kan växla ner de till slut då även han har en vass spurt. Favoriten 2 Hunter Mahan gjorde comeback senast och fick en lugn resa i rygg på ledaren. Fick inte riktigt fritt men hade inga krafter kvar och behövde det loppet. Lär vara förbättrad ikväll och kan plocka ner alla den tunga vägen. 10 Ruee Vers Geants svimmade helt med 700 kvar senast och var riktigt usel. Kan mycket bättre än så och löper han upp till vad han kan är han definitivt med i segerstriden. Med risk för att vara tjatig så har även han en vass avslutning att tillgå. 8 Darius Boko har varit borta länge och gör comeback nu. Han har kastrerats under uppehållet och tränar bra, men inga hårdare jobb. Det blir en avvaktande styrning ikväll, men stallet är i superform och sånt kan smitta av sig. Hästen är bra i grunden men det finns en risk att han behöver några lopp i kroppen.

Rank: 5-11-3-2-10-8-9-6-12-7-1-4

 

DD-2, Stolopp, 2140a:

9 Cummin fick en riktig smörresa senast med ryggar fram till 200 kvar och gick enkelt undan till seger. Såg mycket fin ut och visade form. Björn Goop på hemmaplan är näst intill oslagbart och trots att det är ganska bra motstånd så tror jag att Cummin bara blåser ner allt och alla till slut. Spik!

Rank: 9-2-4-6-3-1-11-12-5-10-7-8

 

DD-systemet:

DD-1: 5 Diora From My, 11 Preludio As, 3 Opus Mind, 2 Hunter Mahan, 10 Ruee Vers Geants, 8 Darius Boko

DD-2: 9 Cummin

6 rader x valfri insats

 

Spelstopp kl 20.53

 

Lycka till!