Gårdagens femåringslopp blev, som väntat, riktigt sevärt. Daley Lovin svarade för en vass spurt och fångade in ledande Volstead på linjen. Melander fick dock revansch i loppet efter med DD’s Perseverance och han blev för svår för mig. Nya race ikväll när Eskilstuna kör V64 och DD. DD-loppen ser luriga och inte helt lättlösta ut. Kvällens spik har årsdebuten överstökad och flyger lågt över upploppet.

 

DD-1, 1640:

Favoriten 2 Tarragona Ås ser ut som en dröm och är i bra form, men hon vinner ju aldrig. Hon måste ha det serverat på ett silverfat och kanske att hon får det ikväll när Örjan kör, men jag tror inte på henne ändå och jag rankar ner henne. Tipsettan, tillika chansspiken, är istället 12 Royal Prince. Han gjorde årsdebut senast och hade lite trafikproblem på vägen. Såg dock riktigt fin ut och lär ha gått rejält framåt med det loppet i kroppen. Lurig uppgift från spår 12 över kort distans ikväll, men han har en sylvass avslutning och jag tror han blåser ner alla sista halvvarvet. Håll i dig, Jepson!

Rank: 12-4-7-2-11-9-8-3-5-10-6

 

DD-2, 2140a:

Även detta är ett lurigt lopp och kräver en del streck. Tipsettan går till flyfotade 8 Ametrin som såg fantastiskt fin ut senast i årsdebuten. Hon närmast rusade ifrån sina konkurrenter och var fullständigt överlägsen från spets. Hon är väldigt startsnabb och trots åttondespåret är det inte otroligt att hon hittar till ledningen. Håller hon sig lugn är det en bra chans i så fall. 2 Cool Style fick elak press i ledningen senast och att krafterna tog slut till slut var inte så konstigt. Han var riktigt fin vid segern innan dess och läget ikväll passar fint. Han är snabb ut, men det troliga är att man släpper om man blir utmanad. Med fritt i tid kan han avsluta vasst och är med i striden. 6 Conrads Elsa kördes invändigt senast och satt fast när man svängde in på upploppet. Fick fritt med 150 kvar och sköt till vasst till slut. Börjar komma tillbaka mot formen och med en smygresa blir hon att räkna med till slut då hon kan spurta vasst. 7 Quarter Of An Hour var enormt bra vid segrarna i februari, men åkte på en febersläng efter det och är svårbedömd nu. Löper han upp till vad han kan är han given i segerstriden men det kan saknas lopp i honom också. Jag plockar även med skrällen 9 Fuzz som jag har jagat ett tag. Spurtade fint från ett hopplöst läge senast och håller formen. Visst, det är fel distans och bra emot, men med en smygresa kan han överraska alla över upploppet.

Rank: 8-2-6-7-9-5-11-1-12-4-10-3

 

DD-systemet:

DD-1: 12 Royal Prince

DD-2: 8 Ametrin, 2 Cool Style, 6 Conrads Elsa, 7 Quarter Of An Hour, 9 Fuzz

5 rader x valfri insats

 

Spelstopp kl 20.53

 

Lycka till!