Incredible HC blev struken för förkylning under fredagen och därmed blev det återbetalning på DD. Caddie Lisieux gjorde vad som förväntades av henne och vann enkelt. Men det är historia nu när vi blickar fram emot en fantastisk tävlingsdag på Sundbyholmstravet utanför Eskilstuna. V75-finaler samt dubbla E3-finaler står på programmet. Jag riktar in mig på DD här och jag har en grym lösning i DD-2!

Ja, Sundbyholmstravet har verkligen fått en riktig kanondag idag. V75-finalerna är som vanligt ruskigt bra och dessutom två E3-finaler som även de håller toppklass. Hoppas bara att vädret blir bra också, det vore riktigt synd om en sådan här fin tävlingsdag regnade bort. Jag koncentrerar mig på DD här, men vill ni ha lite V75-tips så finns det längre ner på sidan. Nu kör vi!

 

DD-1, E3, final, hingstar/valacker, 2140a:

2 Makethemark har dominerat fullständigt hittills och är obesegrad i år. Han avgör oftast loppen på klasshästens vis och gör inte mer än han behöver. Senast såg det dock lite trögare ut än vanligt och kanske att han är lite sliten? Han är dock klar förstahäst i loppet, men ändå given att gardera. 9 MT Le Bron såg ut som en retad tiger senast när han fick fritt med 250 kvar och han avgjorde blixtsnabbt på ett bra sätt. Goop upp nu är ett plus och med en fin resa kan hans vassa speed resultera i en seger här. 4 Algot Zonett var fantastiskt bra i försöket och vann på ett bekvämt sätt. Bra läge här, kan öppna hyggligt och lär få en fin resa. Kan ta ner de på styrka och är given i segerstriden. 3 Policy Of Truth var även han riktigt bra senast och det trots att han fick gå i dödens under slutvarvet. Läget är bra här och även han bör få en fin resa. har en vass avslutning och är intressant här. Sista strecket går till 12 Borups Powerful som inte var som allra bäst senast. Har dock visat skyhög kapacitet innan och har han en bra dag kan han blåsa ner alla till slut. Han är sylvass på speed så helt omöjligt ät det inte.

Rank: 2-9-4-3-12-8-5-1-10-7-11-6

 

DD-2, Klass 1, final, 2140a:

5 Västerbo Exact gjorde ett riktigt bra lopp senast. Han inledde första 600 i tredjespår, kom ner i andra ytter och avgjorde efter en vass avslutning sista 300. Han såg jättefin ut och visade att toppformen sitter där. Adielsson upp nu är ett plus och hästen är dessutom startsnabb. Jag tror att han kommer till ledningen och därifrån är jag säker på att han vinner loppet. Blir det någon annan position är det inte hela världen då han kan avsluta vasst också. Jag tror han vinner detta på ett eller annat sätt och han är en kul chansspik!

Rank: 5-4-6-2-1-12-7-8-9-3-10-11

 

DD-systemet:

DD-1: 2 Makethemark, 9 MT Le Bron, 4 Algot Zonett, 3 Policy Of Truth, 12 Borups Powerful

DD-2: 5 Västerbo Exact

5 rader x valfri insats

 

Spelstopp DD kl 18.18

 

Jag och min kompis Mario har som vanligt spelat in V75-podden där vi ger våra tankar kring V75-omgången. Podden hittar ni här: http://www.podcastgarden.com/episode/v75-eskilstuna-27_81877

Vill ni köpa en andel eller fler så kan ni göra det på Pressbyrån Svava Uppsala via V75 Tillsammans på följande länk: http://tillsammans.atg.se/inbjudan/STF8-3CH7-21456

 

Lycka till med liren!