Uppesittarkvällens DD-spik Re Doc gjorde sin plikt och vann enkelt från ledningen, men det hjälpte inte ändå eftersom jag missade i DD-1. Känns ändå som att formen sitter där och att det kan bli bra resultat framöver. Juldagens övningar avgörs på Sundbyholmstravet strax utanför Eskilstuna och jag har en vindsnabb spik som jag går all in på.

 

DD-1, 2140a:

2 Global Newsletter avslutade vasst senast efter en fin resa i rygg på ledaren. Avgjorde med lätthet och såg fin ut. Han är snabb från start och det ser ut som att han sitter i ledningen direkt. Kan leda runt om och är ett givet segerbud. 7 Jartinec har jag tidigare sett som en sprinter, men han klarar längre distanser nu. Han är i bra form, har en vass spurt och hamnar han inte för punschigt på det så kan han blåsa ner alla till slut. 5 OFV Dream är normalt sett bäst över kort distans men blixtrar till emellanåt över dagens distans också. Har ett lopp i kroppen efter en tids frånvaro och får dessutom Kontio i sulkyn. Kan skrälla till om han har en bra dag.

Rank: 2-7-5-4-8-6-1-3-9

 

DD-2, 1640a:

3 Prins Alf tillhör de mest startsnabbaste hästarna i Sverige och det är nästan alltid garantispets på honom. Senast blev det dock startgalopp då det blev svar invändigt och han blev lite för ivrig. Efter galoppen kördes han invändigt och såg dunderfin ut runt sista sväng. Fick en sen lucka och sköt till vasst, så formen är det inget fel på. Han har inga snabba invändigt om sig här och därmed bör det bli felfri avgång och ledning. Väl där tror jag inte han förlorar och väljer därför att gå all in på Prins Alf idag!

Rank: 3-9-12-7-8-4-5-1-6-10-2

 

DD-systemet:

DD-1: 2 Global Newsletter, 7 Jartinec, 5 OFV Dream

DD-2: 3 Prins Alf

3 rader x valfri insats

 

Spelstopp kl 16.35

 

Lycka till!