Gårdagens DD-tips var inte mycket att ha. Trust Launcher var sämre än väntat, Spikeld totalt urusel. Dancing Pride bara trög medan Breidabliks GT förtjänade en tapperhetsmedalj. Skärpning nu, Niclas! Tisdagens begivenheter avgörs på Sundbyholms travbana strax utanför Eskilstuna och jag har hittat en stark spik i treåringsloppet!

 

DD-1, 2140a:

Det är inga segermaskiner som dyker upp här, faktum är att tillsammans har de mäktat med 8 segrar i år, fördelat på 4 hästar. 6 Prins Alf är en av Sveriges snabbaste hästar från start och att han dyker till ledningen här är det väldigt lågt odds på. han hängde med bra bakom Call Me Keeper senast och formen är som den ska. Kan hålla hela vägen trots att han är bäst på kort distans. 7 Yankee Brodde gör en av sina sista starter och faktum är att gamlingen är i form. Senast mötte han Venkatesh och gänget på V75 och satt fast då med lite sparat. Jag gissar att det var sista gången han satt fast med krafter kvar, nu vill man avsluta karriären med en seger och den kan komma här. 2 Mellby Apollo avslutade hyggligt senast efter en sen attack. Behövde det loppet efter en kortare paus. Han har en vass avslutning och mot det här gänget står han sig bra. Ska vara med i striden.

Rank: 6-7-2-11-4-9-8-3-1-5-10

 

DD-2, 2140:

Ett treåringslopp som förmodligen står mellan två hästar. Jag tar ställning och spikar den jag tror mest på, och det är 10 Kalashnikov. Han är i fin form och tål att göra en del själv i loppen. Senast kördes ha fram till dödens med varvet kvar, knäckte ledaren över upploppet men åkte dit på linjen mot en smygkörd. Jag tror att hans styrka ger resultat ikväll och väljer att spika. Motbudet är såklart 2 Kimbee Dream som var vass vid spetssegern näst senast och avslutade snabbt efter en lite passiv styrning av Erik senast. Får han bestämma i spets kan det bli en sevärd duell där jag hoppas och tror att Kalashnikov går segrande ur striden.

Rank: 10-2-15-1-4-5-8-9-13-11-14-7-6-3-12

 

DD-systemet:

DD-1: 6 Prins Alf, 7 Yankee Brodde, 2 Mellby Apollo

DD-2: 10 Kalashnikov

3 rader x valfri insats

 

Spelstopp kl 20.53

 

Lycka till!