Kringelandtellus krossade allt från dödens igår och det var en skön spik, men vad hjälpte det när jag missade i andra? Vi ramlar in i december idag och fr.o.m nu är det barfotaförbud i tre månader. Vi kommer dock få se vad tränarna kan hitta på nu, med plastade hovar och plåtbitar som ska likna en sko mm. Kvällens DD avgörs på Eskilstuna och jag har svårt att bestämma mig hur jag ska göra. Det blev till slut den mer vilda idén, det är så jag funkar…

 

DD-1, 1640a:

Här tror jag det kan bli rejäl körning från start och det gynnar i så fall min tipsetta 5 Jartinec. Han avslutade bra senast efter en snäll resa och såg fin ut. Bättre distans ikväll och han bör få en fin resa. Kan mycket väl vinna detta. 3 So Cute Indika satt fast senast och fick inte fritt förrän kort före mål. Såg riktigt fin ut och kort distans är hennes likör. Kan speeda ruskigt fort emellanåt och kan vara en skräll att se upp med här. 4 New Generation höll bra i dödens senast och att han stumnade sista 100 är inget att säga om. Kort distans är väl inte hans favoritgren, men blir det tempo på loppet så är han med och hugger där framme igen. 1 Like Lightning vann ett billigt lopp senast men såg fantastiskt fin ut. Bra läge igen då han är snabb ut och skulle startrusningen utebli och han får bestämma i spets kan han rinna undan. 6 On The Dot stred tappert i ledningen senast men fick ge sig kort före mål. Bättre distans ikväll och kan han smyga med är det inte helt otroligt att han kan blåsa ner de till slut.

Rank: 5-3-4-1-6-9-7-12-2-11-10-8

 

DD-2, 2140:

12 Scellino Luis är tveklöst bästa hästen i fältet och han blir också stor favorit. Men jag är osäker på om formen verkligen finns där. Han gick ett starkt slutvarv senast men lyckades inte ta sig förbi Love Lini och det var för en månad sen. Som sagt, jag är tveksam och jag chansar bort honom ikväll. Jag spikar istället 1 Storm Cloud som är bättre än vad man klan utläsa av raden. Senast satt hon fast med allt kvar och fick inte fritt förrän 25 meter innan mål. Såg fin ut och har läget här. Jag tror hon har en chans att leda detta runt om. Chansspikas!

Rank: 1-12-9-8-4-10-2-5-11-3-7-6

 

DD-systemet:

DD-1: 5 Jartinec, 3 So Cute Indika, 4 New Generation, 1 Like Lightning, 6 On The Dot

DD-2: 1 Storm Cloud

5 rader x valfri insats

 

Spelstopp kl 20.53

 

Jag utlovade lite statistik på hur jag klarat mig under min första kalendermånad här på sidan. Jag började ju här med tips till den 6/11 och har totalt gett 21 tips under november månad. Endast fyra av dessa har suttit, vilket ger ett resultat på 19%. Ett rätt har jag lyckats med 12 av 21 gånger, vilket ger 57%. Noll rätt har jag haft fem gånger, vilket ger 23%. Spikar är alltid bra att ha, och totalt har jag haft 20 spikar, varav sex har vunnit, vilket ger 30%. Hade man spelat mina DD-förslag med 10 kronor som insats per kombination, hade man sammanlagt spelat för 940 kr. Man hade fått tillbaka 2496 kr, vilket då ger ett plus på 1556 kr. Givetvis är det DD som gav 214 ggr den 7/11 som är grunden till de siffrorna.

Sammanlagt ska jag säga att jag är faktiskt ganska nöjd med de siffrorna. Jag lirar ju DD på ett litet annat sätt än de flesta, där jag plockar bort favoriter och får med skrällarna istället. Jag hoppas ändå kunna bjuda på flera vinnare under december månad.

Ha det gött så länge och lycka till med liren ikväll!