Veckan inleds med Jackpot på V64, jag skulle kalla det V5 då vi har besök av världens bästa kallblod Lannem Silje. Hon kommer att vinna om hon springer baklänges tror jag. På dubbeln får vi se två intressanta lopp där vi i avlsutningen får se Sto-SM för kallblod. Häng med!

DD-1 (2640m auto)

Ett långlopp inleder kvällens dubbel, favoriten 12 Love Lini lever farligt tror jag. Hon har fått det sämsta läget och är beroende av tempo i den främre träffen, får han det så har han en visslande avslutning och kan bli jobbig att stå emot på upploppet. Mitt tips går istället till 3 Twigs Atkin som fått ett lopp i den nya regin och ska gått framåt med det, han är ganska snabb ut och skulle han komma till ledningen utan att bli överfallen så kan det räcka hela vägen. 6 Re Doc är också riktigt startsnabb och har toppform, han vann senast från ledningen på kort distans. Idag är det lång distans och då är jag inte lika säker på att han orkar men man ska räkna med honom då kapaciteten finns. Vill ta med två roliga drag, 1 Robis Salvation som har en katastrofal resultatrad men med ett lopp i kroppen och Örjan upp kan raden bli snyggare. Örjan är expert på att smyga och det tror jag han göra idag, hästen är snabb och kan svara ledningen och släppa och sen kanske ”gubben i lådan” dyker upp på mållinjen. Det andra draget är 2 Sid The Kid som senast kom före min tipsetta, han är också snabb ut och kommer få ett bra lopp från sitt utgångsläge. Klaffar det fullt ut då är han med där fram.

DD-2 (2140m auto)

I avslutningen får vi se Sto-SM  för kallblod. Jag tror att favoriten 4 Trippa Undan har en väldigt bra chans att springa undan i ledningen. Hon var riktigt fin senast och det låter väldigt bra från stallet. Man har siktat på detta lopp en längre period och ikväll tror jag det är dags att vinna SM. Jag spikar och tror hon är stenklar!

DD-förslag: 5 kombinationer x valfri insats

DD-1: 1,2,3,6,12

DD-2: 4 Trippa Undan

Lycka till! /MLipovac