Bollnästravet står som värd för kvällen dubbel och vi bjuds på två mediokra lopp, det första är ett långlopp där vi har en storfavorit och det andra är ett kallblodslopp. Jag spelar utan singelstreck då jag inte hittar någon klockren. Häng med!

DD-1 (2640m auto)

I inledningen får vi se ett långlopp där storfavoriten 7 Ritmo Di Poggio ska ha en bra chans, han satt fast med rubbet kvar senast och har visat i starterna innan att hans form är på topp. Han ska givetvis med på lappen men jag tycker inte han skall vara så stor favorit. 8 Jethro Tull har förbättrats sen han kom till stall Robert Bergh och har visat i sina senaste starter på V75 att han kan matcha hårda konkurrenter. Spåret drar ner chanserna lite men jag är inne på att det kan bli lite körning i främmre träffen vilket då gynnar honom, han räknas väldigt tidigt. Sista strecket ger jag 5 Västerbo Carrera som visat fina fartresurser och var bra bakom vinnaren i sista starten. Som jag nämnt så tror jag på körning och då kan spurten bita bra för 5 Västerbo Carrera.

DD-2 (1640m volt)

I avslutningen får vi se ett kallblodslopp över kort distans som är uppdelat på två volter. Jag tar med dem två mest betrodda då dom sticker ut en anning. På start vill jag ha med 6 Moelven som som jag tror brakar till ledningen från sitt springspår och då blir han svår att slå, kusken Jan-Olov Persson är kungen av kallblod och vet hur man ska köra. Motbudet är 13 Tomtegubben som står tjugo meter bakom, jag tror han får  det svårt att plocka in metrarna på tipsettan men eftersom tipsettan kan krångla i voltstart och 13 Tomtegubben har gått som en maskin dom senaste starterna så tycker jag mitt lås känns stabilt.

DD-förslag: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 5,7,8

DD-2: 6,13

Lycka till! /MLipovac