Ibland ska man inte stirra sig blind på om hästen har varit ifrån ett tag eller inte. Är det en tillräckligt bra häst vinner den ändå. Tyvärr lever man ju inte som man lär och då blir det galet emellanåt, t.ex som igår då Gambino Degato gjorde en fin årsdebut och vann direkt. Jag blickar framåt och tisdagens DD avgörs på Bollnäs, och då jag har hittat en intressant spik ser det ganska trevligt ut.

 

DD-1, Fyraåringslopp, 2140a:

2 RK King har fått en kort paus då han var dålig senast. Läget är intressant då han kan öppna bra och kommer han till ledningen blir han svår att slå. 1 Le Miracle gör årsdebut och han visade vad han kan redan förra året. Jag ska vara ärlig, jag vet inte hur han kan öppna, men oavsett resa är han med i striden. Skulle dessa båda två favoriter göra bort sig på ett eller annat sätt så är det kul att ha med en liten skräll också. 12 Olympic Torch har inte lyckats vinna lopp än, men formen är fin och han är inte så himla tokig. Han kan avsluta ganska bra och skulle det inte strula för mycket på vägen kan han dyka upp där framme.

Rank: 2-1-12-7-4-6-8-9-5-3-10-11

 

DD-2, Dubbelcupen, 2140:

5 Ängsrappen släppte ledningen efter 150 meter senast och satt sen fast där resten av loppet. Hade lite sparat i mål och såg fin ut. Formen är bra och trots femtespåret tror jag att han laddas mot ledningen här, det är hans chans att vinna loppet. Visst möter han bra motstånd, men jag tror han blir svårslagen från ledningen och jag chansspikar.

Rank: 5-3-12-1-7-6-8-13-14-10-11-4-2-9-15

 

DD-systemet:

DD-1: 2 RK King, 1 Le Miracle, 12 Olympic Torch

DD-2: 5 Ängsrappen

3 rader x valfri insats

 

Spelstopp kl 20.53

 

Lycka till!