V86-omgången avgörs denna vecka på Bollnäs. Loppen är jämna och bra överlag, men spelvärdet finner vi på DD. Vi har hittat ett upplägg på fyra rader med två hästar i varje avdelning. Ingen kombination ger i skrivande stund under 70 gånger och det ser mer än intressant ut.

Banan och förutsättningarna är fina och det blir valfri balans.

DD-1

Dinsey Tooma har vi jagat ett tag nu och sist såg han bättre ut än tidigare trots att han slutade oplacerad.

Hästen satt fast med alla krafter i behåll och nästan klättrade över sina motståndare framför. Nu har han ett perfekt smygläge från spår nio och han är att räkna med här. Vi vill även varna New Royalty som nu återkommer efter lite vila och småfix. Hästen har tränat mycket förbättrat och vår kontakt i stallet varnar kraftigt för denna kapabla skräll.

DD-2

I den andra avdelningen har favoriten spår ett och det kommer att bli hästens fall!

Vi bygger loppet på att Jasper Lane tar sig förbi favoriten från start och sedan kommer det att skrälla till då Jasper inte har full form. Frillan Filiokus var ute i Sweden Cup sist och hoppade bort sig från start. Hon gick sedan 10,5 i 1600 meter och såg bländande ut. Hon trivs som bäst över medeldistans och kommer att flyga lågt över upploppet med helstängt huvudlag och utan skor. Skrällen är Lord Capar som hade all otur i värden sist när han var ute i gulddivisionen där en viss Sanity vann. Hästen hamnade hopplöst på det men såg mycket vass ut i en snabb avslutning. Barfota fram är optimalt!

DD-1

4,9

DD-2

4,6

4 rader x 100 sek = 400 sek