Vi ska upp till Norrland och Bodentravet för att få se två intressanta lopp på dubbeln. I inledningen är det lång distans och jag tycker det ser öppet ut, favoriten gör debut i ny regi men har pausat ett tag. I avslutningen blir Robert Berghs häst storfavorit och jag tror han har bra chans att vinna. Häng med!

DD-1 (2640m auto)

I inledingen får vi se ett långlopp där 6 Elliot Boko blir favorit. Han gör debut i sin nya regi här och blir ganska betrodd, jag tror det kan fattas lite i honom då han inte startat på över en månad. Han hade ett bra fjolår och är van vid hårdare motstånd. Jag kommer inte plocka med honom då jag tycker han är en väldigt tveksam favorit.Mitt tips går istället till 5 Ajja Dara som gjort tre starter för Svante Båth men inte fått till det till hundra än, hon är härdad i mycket hårdare gäng och jag tror hon kan sätta nosen först idag. Jeppe Juel upp i sulkyn blir intressant. 8 Caligula F visar toppform med två segrar och en andra plats på dem tre senaste starterna, är väldigt snabb ut men från ett tråkigt utgångsläge kan det bli svårt, distansen är lite minus också men på en formhäst vill man inte missa. Vill plocka med en formhäst till och det är 3 Bear A Title som kommer med två raka segrar i Finland, han har haft det svårare i Sverige men öppnar bra och kan få ett fint lopp. 10 Viking Streamline har varit ute i V75 lopp men inte räckt till där, nu är han tillbaka i ordinarie klass och med ett smygläge kan han spurta vasst. Han tål att göra en del grovjobb själv. 2 General Tooma spurtade vasst till segern senast, han har brottats med dåliga spår men han fått ett perfekt spår ikväll. Kommer få en bra resa och ska räknas i ett öppet lopp. Sista strecket ger jag till min skräll 1 Merry Broline som har en usel resultatrad men är bättre än så, med en av dem bästa kuskarna i fältet och innerspår kan han smyga med och överraska.

DD-2 (1640m auto)

I avslutningen får vi se storfavoriten 1 Re Doc stå med en passande uppgift framför sig. Han har tagit två ganska enkla spetssegrar och senast tycker jag motståndet var ganska bra faktiskt. Det enda som talar emot är statistiken, tre försök från innerspåret, noll segrar. Jag tror Jeppe gasar från början och tar hand om ledningen eller så är han lite passiv och får ta över ledningen efter några hundra meter. Från ledningen blir han sedan väldigt svår att slå. Tråkigt att spika en så stor favorit men chansen är stor att han vinner. Ni som garderar ska ha med 4 Donna Sarina, 10 Priamo Caf och 12 Buy The Law.

Jag hoppas på dubbelt Jeppe Juel!

DD-förslag: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 1,2,3,5,8,10

DD-2: 1 Re Doc

Lycka till! /MLipovac