Bodentravet står som värd för kvällens dubbel. Vi får vinterbana och det tror jag passar många hästar, ha lite extra koll på om det skulle vara ett problem för någon. På dubbeln får vi två öppna lopp där jag väljer att inte plocka med favoriten i DD-1. I DD-2 låser jag på dem två mest betrodda. Häng med!

DD-1 (2140m auto)

I inledningen får vi se ett medeldistanslopp med många startsnabba hästar. Tipset går till 3 Buy The Law som senast galoppera men kom storstilat tillbaka och knep andra platsen. Han har formen på topp och det låter väldigt bra från stallet, jag tror det blir körning mellan 5 Order By Koffe och 6 Kaffir Face i starten och då kan 3 Buy The Law få loppet serverat. Men jag vet inte hur Claes tänker för 3 Buy The Law är också snabb ut och då kanske han också vill testa för ledningen, hoppas inte det för jag tror han tar dem på speed till slut. 6 Kaffir Face är andra hästen jag tar med, han är i grunden bästa hästen i fältet då han varit ute i tuffa gulddivisionslopp. Han gör idag debut i sin nya regi och han kanske behöver något lopp i kroppen. Jag vill ändå ha med honom då kapaciteten finns. Sista strecket ger jag 1 Flip A Coin som också har hög kapacitet för klassen. Senast blev det galopp men det tror jag inte ska störa idag. Läget är bra och kan Norberg få en bra position så är han med i segerstriden. Jag tar inte med favoriten då jag inte tror på honom idag.

DD-2 (2640m volt)

I avslutningen får vi se ett långlopp som är uppdelat på två volter. Jag låser på två hästar som jag tror sticker ut lite här, en på start och en tjugo meter bakom. Tipset går till 10 Patricia Bishop som senast var ruskigt bra. Hon visade prov på sin styrka och det tror jag motståndarna får känna på idag också. Från utgångsläget kan det krångla lite men jag tror Robert löser det och då blir hon svår att stå emot. Den andre jag tar med är favoriten 8 North Leader, han hade tre raka segrar innan starten senast, då blev det galopp från innerspår och jag tror bara var ett olycksfall i arbetet. Han startar ikväll från bricka åtta och det kan krångla, är han felfri och kommer ut så slåss han om segern.

DD-förslaget: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 1,3,6

DD-2: 8,10

Lycka till! /MLipovac