Jag har mest koncentrerat mig på EM i fotboll under veckan och därmed har travtipsen kommit i kläm. Lördagar är dock fortsatt heliga och jag har hittat en riktigt fin vinnare i ett av dubbelloppen ikväll, när Boden kör V75 och midnattstrav. Vågar du haka på?

 

DD-1, Silverdivisionen, 2140a:

Klasshästen 1 Ready For More gör comeback och att han är bästa hästen i fältet råder det ingen tvekan över. Jag är dock starkt allergisk mot hästar som varit borta i nästan 10 månader och kan inte tro att de bara går ut och vinner. Jag går därför emot och spikar istället 2 Special Promise. Han var ute mot finska eliten förra lördagen och vann då via open stretch till slut. Han såg ruskigt fin ut och gjorde ett bra intryck. Han får en fin resa här och då han är väldigt speedig till slut tror jag han blåser ner allt och alla över Bodens 200 meter långa upplopp. Spikas på allt idag!

Rank: 2-11-1-8-7-6-10-9-3-5-12-4

 

DD-2, Norrbottens Stora Pris, 2140a:

På V75 streckar jag alla 10 startande, men av speltekniska skäl streckar jag ”bara” fem hästar på DD. Favoriten 10 Propulsion kom ur Elitloppet med hedern i behåll då han gjorde två riktigt bra lopp. Tränar bra efter det och ska ses med en bra chans. 8 Sauveur gjorde ett jättelopp i Harpers senast och visade fortsatt toppform. Risigt läge såklart men går starkt till slut och ska räknas mycket tidigt här. 4 Nimbus CD flög fram över upploppet förra lördagen och såg härligt maffig ut. Snabb ut och flyger väl till spets här? Kan hålla hela vägen! 9 On Track Piraten avslutade bra i Elitloppet senast men hann inte fram till en finalplats. Kvällens distans är bättre och han har ett tungt slutvarv att tillgå. Med i striden. 2 Nahar hoppade omotiverat bort sig förra lördagen. Var ruskigt fin på Åby för två veckor sedan och nu snackas det om att det ska regna på Boden ikväll. Det passar honom perfekt och då kan han vara med i segerstriden.

Rank: 10-8-4-9-2-3-6-1-7-5

 

DD-systemet:

DD-1: 2 Special Promise

DD-2: 10 Propulsion, 8 Sauveur, 4 Nimbus CD, 9 On Track Piraten, 2 Nahar

5 rader x valfri insats

 

Spelstopp kl 22.21

 

För er som vill ha V75-tips så kan ni lyssna på min och Marios V75-podd: http://www.podcastgarden.com/episode/v75-boden-186_80800

Ni kan även köpa in er i våra system hos Pressbyrån Svava Uppsala, via V75 Tillsammans: tillsammans.atg.se/inbjudan/UCBJ-XA9P-21456

 

Lycka till med liren!