Baksmällan efter Elitloppshelgen är påtaglig och det är, helt ärligt, rätt så dålig klass på loppen denna veckan. Kanske inte så konstigt då de flesta siktade på förra helgen. Xpress-upplägget på onsdagarna tar en sommarpaus och således är det back to basic som gäller – en bana sköter hela omgången. Boden arrangerar ikväll och jag gör ett försök…

 

DD-1, Klass 1, 2140a:

7 Sambucus PR är i fortsatt toppform och var bra vid segern senast. Han är snabb ut och når han ledningen blir han svårslagen. Han är superspeedig också och kan vinna från andra positioner också. Jag dubblar dock med formstarke 3 Oleander Face som äntligen fått ett bra läge. Bör få en fin resa här och han har en vass avslutning. Kan utmana över upploppet och är ett hett bud.

Rank: 7-3-1-6-11-2-12-8-5-10-9-4

 

DD-2, Scandal Plays minne, 2140a:

2 Cool Keeper har varit ute i Gulddivisionen på slutet och skött sig hyggligt, dock utan segerchans. Möter enklare motstånd nu och ska ha en toppchans här. Jag tror på spets och slut och spikar!

Rank: 2-7-9-4-11-1-8-12-3-5-6-10

 

DD-systemet:

DD-1: 7 Sambucus PR, 3 Oleander Face

DD-2: 2 Cool Keeper

2 rader x valfri insats

Spelstopp kl 21.26

 

Vi har ju ramlat in i juni månad nu och därmed är det dags för en redovisning av maj månads bravader. Det är tyvärr ingen rolig läsning, men det ska ju skrivas det också. Jag gav 15 speltips under maj och endast en gång lyckades jag sätta DD. Oddset då var blygsamma 6,81, så då förstår ni att det blev brakminus i maj. En av 15 ger en procent på 6,66% och det är förfärligt dåligt. Ett rätt hade jag nio gånger, vilket då ger 60%. Noll rätt lyckades jag med fem av 15 gånger, vilket då ger 33,33%. Jag använde mig av 14 spikar, endast tre av dem vann, vilket då ger 21,4%. Följde man alla speltipsen och spelade 10 kr/kombination gick man tyvärr 502:- back.

Pinsam läsning, jag vet, men jag har sagt det förr och jag säger det igen – jag letar ju gärna lite högre odds och då kan det bli såhär. Men jag lovar att jag alltid gör mitt bästa för att hitta rätt och jag hoppas av hela mitt hjärta att juni blir en supermånad.