V75 och DD avgörs idag på Bjerke strax utanför Oslo i Norge. Värt att tänka på är att man i Norge inte får använda körspö, vilket man ju får i Sverige. Således en stor skillnad för de svenska hästarna och några kommer nog göra lite blekare insatser. DD-loppen är ruskigt bra idag och det är helt klart stor sport att njuta av. Två roliga och spelvärda bud i DD-2 gör att oddset kan bli hyggligt idag.

 

DD-1, Axel Jensens minneslopp, 1609a:

Inledningen av loppet blir väldigt avgörande. Håller 3 Explosive De Vie ledningen och körs där, då vinner 4 Daley Lovin loppet från andra ytter. Släpper Explosive De Vie ledningen, då vinner 5 Buzz Mearas från spets. Så läser jag loppet och jag tror mest på det senare scenariot. Med Buzz Mearas i ledning får Daley Lovin dödens och därifrån tror jag inte att han slår Buzz Mearas. Av speltekniska skäl så väljer jag därför att spika 5 Buzz Mearas på DD.

Rank: 5-4-3-7-10-8-9-2

 

DD-2, Bronsdivisionen, 2100a:

9 Owen Face gick lite oväntat i ledningen senast och gjorde en ganska slät figur. Går mycket bättre bakifrån vilket han får göra idag. Formen sitter där och han har en stark avslutning. Räknas tidigt, men ska garderas. 4 Tango Vang hade ett hopplöst läge senast men spurtade vasst i skymundan och såg fin ut. Bättre läge idag borgar för en bättre resa och han kan blåsa ner alla till slut. 7 Bruno Di Quattro fick göra jobbet själv sista 600 senast och gick undan på ett bra sätt. Är inte så snabb ut, men desto vassare till slut. Flyger fram över upploppet och är med i striden.

Rank: 9-4-7-8-5-3-11-10-1-6-2-12

 

DD-systemet:

DD-1: 5 Buzz Mearas

DD-2: 9 Owen Face, 4 Tango Vang, 7 Bruno Di Quattro

3 rader x valfri insats

 

Spelstopp kl 18.20

 

Lycka till!